Lifestyle / Media
Media

De weekenden waren voor haar

Reageer 0

Daar woont de één jaar oudere Frederieke, met wie Maya de weekenden spelend doorbrengt. Plotseling komt er aan de bezoeken een einde...

Als de vrouwen elkaar ongeveer twintig jaar later weer ontmoeten, hoopt Maya op een hernieuwde vriendschap. Frederieke daarentegen, blijkt woest op haar te zijn. Hoe het kan dat de vrouwen het verleden zo anders hebben beleefd en waarom Maya's vader haar eigenlijk ieder weekend wegbracht, wordt stukje bij beetje duidelijk in deze boeiende roman.

De op de cover geplaatste recensie belooft mij een thrillerachtige roman die met veel vaart is geschreven. In een hoog tempo maken we kennis met de verschillende personages, die Merel Roze heel goed heeft uitgewerkt. Merkwaardig gedrag van personages valt uiteindelijk allemaal op zijn plek zodra de puzzelstukjes aan elkaar zijn geschreven. Het verhaal wordt aangenaam afgewisseld met hoofdstukken die in het heden en in het verleden spelen. Bijna ieder hoofdstuk eindigt op een moment waarop de spanning het grootst is en waarbij het niet duidelijk is hoe het verder afloopt. Op dat moment is de plot nog niet afgerond en blijft de lezer wat met zijn leeshonger zitten; intens nieuwsgierig naar het verdere verloop. Het boek is dan ook tussentijds nauwelijks weg te leggen. Zelf ben ik niet gestopt met lezen totdat ik het boek uit had. Ook besteedt Roze veel aandacht aan de taal. De dialogen maken het geheel beeldend en de manier waarop zij zich heeft verplaatst in de belevingswereld van jonge kinderen en hun volwassen ouders, is bewonderenswaardig.

Het tweede boek van Merel Roze is absoluut beter dan haar debuut. Daar waar in Fantastica de verhaallijnen dun waren en het einde min of meer onbevredigend, legt de lezer haar tweede roman met een zucht van verlichting weg. Het slot van het verhaal is kloppend, terwijl het tegelijkertijd verrassend is. Als lezer word je het verhaal ingetrokken en omstanders moeten ook niet raar opkijken dat je thuis hardop meeleeft met Maya en Frederieke.

Chapeau voor Merel Roze, ik kijk uit naar haar derde roman!

De weekenden waren voor haar
Merel Roze
ISBN: 9063053428
Prijs: 15,95
Uitgeverij: Archipel

Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen