CD: Grease - The Original Soundtrack

Media door Marieke_B

In 1978 kwam Grease in de bioscopen, met de toen nog piepjonge John Travolta en Olivia Newton-John. De film betekende voor beide hun doorbraak en de bioscopen zaten bomvol. Jong en oud groeide met Grease op; ouders vertelden hun kinderen erover, maar ook op televisie werd (en wordt nog steeds) de film regelmatig uitgezonden. Grease is een klassieker die niet mag ontbreken in elke filmcollectie.

Nog even in het kort...
De Australische Sandy brengt haar vakantie door in Amerika. Daar wordt zij hopeloos verliefd op Danny. Maar aan alle goede dingen komt een eind, zo ook aan de vakantie. Als haar ouders besluiten om toch in Amerika te blijven, komt Sandy heel toevallig op de high school terecht waar Danny ook op zit. Als zij hierachter komt, is haar geluk maar van korte duur, want de Danny van vakantie blijkt op school een stoere bink te zijn die bij de populaire T-Birds hoort, een groepje stoere jongens met leren jasjes. Danny heeft daarvoor een bepaald imago hoog te houden. De ietwat tuttige Sandy hoort daar niet bij...
Sandy probeert vriendschap te sluiten met de populairste meiden van de school, de Pink Ladies. Maar door haar truttige voorkomen blijft zij een eenling. Een verandering is nodig.

Meeslepende muziek
Kenmerkend aan Grease is natuurlijk de tijdloze muziek. Nummers als Summer Nights en You're the One That I Want pronkten bovenaan de hitlijsten en worden nog steeds veel gedraaid, vooral in het uitgaansleven (al dan niet in een remix). High school-liefde is voor iedereen wel herkenbaar en de liedjes sluiten er naadloos op aan. Wat dacht je namelijk van Sandy, waarin Danny zittend op een schommel een ode brengt aan het meisje waar hij stiekem zo gek op is, terwijl dat eigenlijk helemaal niet stoer is. En Hopelessly Devoted To You, waarin Sandy hetzelfde doet voor haar grote liefde, die op dat moment zo onbereikbaar lijkt.

De 30th anniversary deluxe edition is een echt collector's item en bevat naast alle klassiekers (om er nog maar een paar te noemen: Greased Lightnin' en We Go Together) nog een bonus-disc met vele sing-a-long-versies, de Megamix, de Dream Mix en enkele remixen van oorspronkelijke hits. Er zit ook een leuk boekje bij met veel foto's en alle songteksten, dus begin maar vast met het uit je hoofd leren van alle liedjes!

Zet deze cd in je auto op, zing heerlijk mee en droom weg bij die geweldige film die we allemaal zo goed kennen!

'Grease' is the word!

Grease - The Original Soundtrack
EAN: 0044004404129
Prijs: 9,99