C. von Ziegesar - Gemaakt voor elkaar

Media door Saar

Het is hoog tijd voor deel 1 in de Gossip Girl-reeks en nu doelen we niet op het boek Gossip Girl, nee er is nog een 'before'! De zogenaamde prequel Gossip Girl - Gemaakt voor elkaar is zojuist verschenen en helpt een heleboel complexe zaken te verduidelijken. Natuurlijk willen we niet te veel prijsgeven, maar wanneer je wilt weten hoe alles begonnen is en of wat je hebt kunnen lezen in de overige delen wel echt op de waarheid berust... Dan is deze prequel een need-to-have.

Ontdek hoe het eerste jaar op Constance Billard er uitzag, wat ervoor gezorgd heeft dat Serena naar het internaat vertrok en hoe Dan en Vanessa elkaar ontmoet hebben. Lees over Jenny's eerste zoen en nu we toch in die hoek zitten, over de speeksel-uitwisselingen van drie ons wel bekende hoofdpersonen. Wie gaat nu eigenlijk met wie en hoever? Wij beloven: dit boek is het lezen waard: Gossip Girl is in town, maar ook wanneer ze hier niet is, is ze altijd alert en niet bang om te delen wat ze hoort of ziet. And yes, she knows... all!

Wanneer je begint te lezen, zit je al snel in het Gossip Girl-gevoel. (Tevens te activeren middels een avondje NET5 op dinsdagavond.) Voor een nietig moment maakt het niet uit dat het hier draait om een ver-van-ons-bed-show: een haast onmogelijke wereld vol rijkdom en oneindige mogelijkheden. Bubbelbaden, luxe ski-oorden, it-bags... Geld maakt niet gelukkig, maar het maakt het leven wel een stuk eh... levendiger! Zo blijkt: ook in dit deel vliegen de flappen weer flink over de toonbank en wordt het trekken van creditcards nimmer geschuwd.

Gemaakt voor elkaar is trouwens minder geschikt voor taalpuristen, door sommigen ook wel azijnpissers genoemd. Het is storend dat het boek soms slecht vertaald is. Woorden krijgen verkeerde betekenissen toebedeeld of worden dubbelop geplaatst. Niet erg secuur. Al is het ergens wel lollig om te lezen over een taxidrijver... Eenmaal opgezogen in het leven van de rich, fab- and glamorous zal de ware Gossip Girl-liefhebster zich hopelijk niet aan het lezen van een wat kromme zin storen. Want al bij al is dit wederom een boek om in weg te duiken. Slippertjes aan je voeten, een cocktail binnen handbereik, de zon op je toet. Wie droomt nu niet weg bij de beschrijving van de nederige stulpjes van hoofdpersonen B., S. en N.? Dus surf snel naar Bol.com en ontdek hoe de vork nu werkelijk in de kaviaar steekt!

Gossip Girl - Gemaakt voor elkaar
Cecily von Ziegesar
ISBN: 9025743951
Prijs: 12,50
Uitgeverij: Gottmer Uitgevers Groep