Waylon kickte af dankzij ouders

Celebs door Redactie Ze.nl
In KRO’s De Wandeling vertelt Willem, zoals Waylon eigenlijk heet, aan Hella van der Wijst over zijn jeugd. Het gesprek gaat over de jonge Willem, zijn liefde voor muziek en de zwarte periode waarin hij verslaafd was aan drugs. Tijdens de wandeling zingt Waylon daarom speciaal voor zijn ouders het nummer Clean, van zijn nieuwste cd die komend najaar uitkomt.

Waylon maakte op zijn veertiende al furore in Duitsland. Als hij twintig is, krijgt hij de kans om in Amerika op te treden met zijn idool, de Amerikaanse countryzanger Waylon Jennings. Die jongensdroom eindigt abrupt als Jennings ernstig ziek wordt en overlijdt.

Waylon belandt in een zwart gat en raakt aan de drugs. Op zijn dieptepunt neemt hij een overdosis, die hij gelukkig overleeft. Dat schudt hem wakker. “Ik ben naar huis gegaan en heb voor mijn ouders gestaan en gevraagd: ‘Help me, help me’.” Zijn moeder vervolgt: “Je laat je kind niet in de steek. Mijn man en ik besloten hem een laatste kans te geven.”

Waylon kickt af in zijn ouderlijk huis en pakt zijn leven weer op. Hij doet mee met Holland’s Got Talent en daarna gaat het in een stroomversnelling. “Dat was weer mijn eerste kick na mijn verslaving,” omschrijft hij. Zijn debuutalbum Wicked Ways behaalt goud en de soulzanger is nu druk bezig met een nieuw album dat dit najaar verschijnt. “Mijn moeder heeft nu weer plezier aan mij in plaats van verdriet. Maar ik ben nog niet ver genoeg om nooit meer terug te vallen.”

De Wandeling met Waylon wordt vanavond om 18:25 op Nederland 2 uitgezonden. Presentatrice Hella interviewde Waylon ook voor KRO Magazine, klik hier om het interview te lezen.