Jan des Bouvrie weer vrij

Celebs door Redactie Ze.nl

Justitie wilde na de vrijlating van Jan niets zeggen over de fraudezaak. Wel werd al eerder duidelijk dat er nog twee andere mannen werden aangehouden, de 52-jarige Gerard K. en een 47-jarige man. De interieurontwerper zou valse rekeningen naar het bedrijf van Gerard hebben gestuurd, zodat er meer belasting kon worden afgetrokken. De Belastingdienst zou door dit trucje maar liefst 1,5 miljoen hebben misgelopen. Naast belastingfraude komt er dus ook nog een aanklacht van valsheid in geschrifte bij.

Bekende Nederlanders reageren geschokt en uiten massaal hun steun aan Jan. Zo liet Joop Braakhekke weten: "Jan is nu voor zijn leven beschadigd. Er had wel wat meer respect mogen zijn voor iemand die zo hard werkt. Jan is bovendien te integer om zulke scheve schaatsen te rijden." André Rieu uitte meteen ook even zijn ongenoegen over de Belastingdienst: "Ik heb net met de Belastingdienst een horizontale samenwerking afgesproken. Dat kan alleen als alles doorzichtig en correct is. Dat doen ze niet met de coffeeshop op de hoek."

Opvallend is dat juist Jans designervrienden geen commentaar geven en toevallig net allemaal de deur uit zijn. Wordt vervolgd...