ZeTest: Lipfinity Lasting Lip Tint

Make-up door Madelon

Max Factor Lipfinity Lasting Lip Tint
Max Factor heeft de term 'lippenstift' dit keer wel heel letterlijk genomen. Het merk brengt een nieuwe lijn lipkleurtjes uit, die je letterlijk met een stift op je lippen moet kleuren. Max Factor belooft een langhoudende kleur die niet vervaagt of afgeeft, doordat de kleur zich hecht in de bovenste huidlaag van je lippen. De lipstiften komen in acht verschillende kleuren: Mystical Mauve, Pink Princess, Berry Burst, Marshmellow, Royal Plum, Nice n Nude, Passion Red en Latte. Ik mocht er vijf uitproberen!

ZeTest
Ik geef eerlijk toe, het ziet er toch een beetje gek uit, zo’n lipstick in de vorm van een stift. Bij een 'gewone' lippenstift heb ik toch iets meer het gevoel met make-up bezig te zijn. Maar wie weet is deze nieuwste innovatie van Max Factor wel ontzettend vooruitstrevend en loopt er over vijf jaar niemand meer met lipsticks en glossjes. Gewoon testen, dus!

De stift is, om te beginnen, ideaal om een lijntje rond je lippen te tekenen. Dankzij de spitse punt kan je de kleur heel precies aanbrengen en heb je binnen no time een lijntje om je lippen. Eventjes voelde ik me weer net als in mijn kindertijd: eerst de lijntjes zetten en daarna netjes binnen die lijntjes kleuren. Hoe leuk! Alleen het kleuren is écht even wennen. De lip tint is geen zachte lipstick met een groot oppervlak dat je over je lippen smeert, maar heeft echt een punt van een stift, die op je lippen nogal hard aanvoelt. Wel kan je met de punt de kleur dus héél precies aanbrengen. Je kan je lippen een bepaalde vorm geven of, door meerdere laagjes aan te brengen, de kleur donkerder maken. En daarnaast ruikt de stift ook nog eens best lekker! Toegegeven, het is even vreemd, maar de stiften werken erg fijn.

De stiften hebben een nogal mat effect en dat vind ik erg droog aanvoelen, dus ik gebruik mijn lippenbalsem er nog overheen. Dit gaat prima en geeft mijn lippen nog een extra glansje.

 
Van boven naar beneden: 02 Mystical Mauve, 04 Berry Burst, 08 Nice n Nude, 09 Passion Red, 10 Latte


Wat me opviel is dat de kleur na een tijdje dragen gaat vlekken op je lippen. Ook als je velletjes hebt, worden deze extra geaccentueerd. Een fijne scrub over je lippen vóór je de kleur opbrengt, is dus geen overbodige luxe. Maar ook zonder scrub zie je na een tijdje vlekjes. Niet eten, drinken of zoenen zou een optie kunnen zijn, maar mocht je dit niet zien zitten, dan is even bijwerken het beste alternatief. Verder zijn de kleurtjes lekker langhoudend. Een hele dag overleeft de kleur op mijn lippen niet, dus halverwege de dag even bijwerken is wel nodig, maar ondanks dat wegen de pluspunten voor mij zwaarder. Wel vraag ik me af hoe lang de stift te gebruiken is. Ik ben namelijk bang dat ze snel uitdrogen. Maar buiten dat ben ik gewoon blij verrast door Max Factor. Ik vind ze leuk, die lippenstiften!



De Max Factor Lipfinity Lasting Lip Tint is nu te koop bij verschillende drogisterijen en is te koop voor 11,99.