Modefilms @ IFFR

Media door Redactie Ze.nl

Mode in motion
De mode-industrie is door de jaren heen steeds meer de samenwerking met video en film gaan opzoeken. Het themaprogramma van het IFFR Out Of Fashion laat zien hoe modehuizen, avant-garde ontwerpers en jonge, onbekende ontwerpers film, social media en video inzetten om hun ontwerpen en visie te laten zien en te kunnen verkopen. Video en film heeft modehuizen geholpen om hun merk opnieuw in de schijnwerpers te zetten. Denk maar aan de prachtige reclamefilmpjes van Chanel, die al bijna een korte film zijn op zich.

Programma
Out Of Fashion laat werk zien van diverse kunstenaars die in opdracht van een modemerk aan de slag gingen met film en video. Eén van de films die te zien is, is de film die de Chinese kunstenaar Yang Fudong maakte voor het Italiaanse modehuis Prada, getiteld First Spring. Ook Wonderwood van de Brits-Amerikaanse animatiefilmers Quay Brothers voor Comme des Garçons is te bewonderen. Maar er is niet alleen aandacht voor kunst, maar ook voor wat serieuze films zoals de documentaire PYUUPIRU 2001-2008 van Daishi Matsunaga over werk en leven van deze Japanse modeontwerper en transgender-kunstenaar.

Out Of Fashion van International Film Festival Rotterdam is te zien van 26 januari tot 6 februari. Meer weten over het festival, kijk dan hier.