Lifestyle / Media
Media

De 5 liefste vader/kind-liedjes

Reageer 0
Niet iedereen heeft een goede band met haar vader. Juist wanneer je je dat realiseert zijn liedjes die geschreven zijn over die bijzondere vader/kind-band, extra bijzonder. Bekijk hier de vijf mooiste!

Alain Clark met zijn vader - Father and Friend
 

De band tussen Alain en zijn vader is erg sterk en dat maakt dit nummer zo mooi. Ondanks dat het gaat over een vader en zijn zoon, vind ik hem zelf ook heel toepasselijk. "Even tough I don't always show, I'm glad that you're around."

Marco Borsato - Dochters
 

Ik hoorde dit liedje voor het eerst toen ik met mijn vader in de auto zat, wat niet heel vaak gebeurt. We keken elkaar aan met tranen in onze ogen. Dit nummer geeft wat mij betreft de band tussen vaders en dochters heel goed weer, ook al woon je niet (meer) bij elkaar. "Wat is ze mooi, wat staat de tijd haar goed."

Cat Stevens - Father and son
 

Een prachtig nummer over een vader die zijn zoon toe spreekt. Echt een klassieker die mijn vader vroeger vaak draaide en die we, als we hem nu horen, allebei uit volle borst meezingen. "I was once like you are now, and I know that it's not easy, to be calm when you've found something going on."

Luther Vandross - Dance with my father


Dit nummer hoorde ik voor het eerst op een begrafenis. Het heeft me echt geraakt, omdat het nummer gaat over iemand die zijn vader verloren is. Bovendien geeft het liedje een heel goed beeld van iemand met heel fijne jeugdherinneringen aan zijn vader. "If I could steal one final glance, one final step, one final dance with him, I?d play a song that would never, ever end."

Stef Bos - Papa
 

Een welbekend nummer van eigen bodem over een volwassen man die steeds meer van zichzelf in zijn vader ontdekt. Een prachtige tekst die mij iedere keer weer kippenvel bezorgt. "Ik heb dezelfde ogen en ik krijg jouw trekken om mijn mond."

Hoe is jouw band met je vader?
Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Er zijn 6 reacties

Om te kunnen reageren moet je eerst

 • Marit_S

  Ik moet echt altijd huilen van Dochters-Marco Borsato. Zo mooi beschreven de band tussen vader en dochter.

 • xjustKiss

  Die van Marco Borsato vind ik het mooiste, als ik dan aan me vader denk krijg ik tranen in me ogen, en mis ik hem erg. i love you daddy.

 • Dèsi-Belle

  Het nummer van Stef Bos betekend voor ons in de familie toch wel het meeste, denk ik.

 • Sue

  I Love mijn papa

 • alexanouk

  De band met mijn vader was heel erg goed.
  Hij was heel lief maar geen grote prater (hij deed wel alles voor mij) zeg maar geen woorden maar daden-typetje.Hij was een ook een fantastische opa en veel te vroeg gestorven op z'n 68e :(
  Mijn absolute nummer 1 vader/kind song is al jaren Father & Son van Boyzone <3 <3 <3

 • Kim Kristine

  Mijn papa is mijn held, voor altijd.

  http://youtu.be/m9cbwRNQflk

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen