Laagjes met lasagne

Eten door Redactie Ze.nl
?Schat, wat eten we vandaag?? Geen inspiratie en geen tijd om boodschappen te doen? Op Ze.nl vind je iedere week een heerlijk recept, dat je meteen kunt bestellen. Deze keer een mediterraanse lasagne.
 
Een laagje van het één, een laagje van het ander. En stapelen maar. Eén hap van deze lasagne van geroosterde mediterrane groenten met béchamelsaus en kaas en je bent verkocht. Meer, meer...
 
In totaal ben je anderhalf uur kwijt aan dit gerecht, maar het is de moeite waard als je ziet hoe iedereen zit te genieten.
 
Wat heb je nodig? (1 persoon)
  • 100 gr verse lasagnebladen
  • 1/3 aubergine
  • 75 gr courgette
  • 20 gr extra belegen Beemster (geraspt)
  • 1/3 rode paprika
  • 1 eetlepel BIO olijfolie
  • 1/3 rode ui
  • 15 gr bloem
  • 10 gr handgeslagen roomboter gezouten
  • 1 teentje knoflook
  • 150 ml BIO volle melk

 
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200°C. Hak de knoflook fijn. Snijd de aubergines, de rode ui en paprika in grove stukken en meng deze met de knoflook, de helft van de olie en een beetje peper in een kom. Stort in een grote braadslee en bak ca. dertig minuten.

Verhit ondertussen de rest van de olie in een grote koekenpan en snijd de courgettes in plakjes. Bak de courgettes op hoog vuur gedurende vier minuten bruin. Leg op een bord met keukenpapier en zet opzij.

Voor de saus: Breng de melk aan de kook in een pan en zet opzij. Smelt boter in een pan, voeg de bloem toe en bak één minuut. Haal van het vuur en roer de melk er geleidelijk doorheen. Breng aan de kook en laat tien minuten zachtjes koken, ondertussen af en toe roeren.

Haal de geroosterde groenten uit de oven en roer de courgettes er door heen.

Kook de lasagne in een pan met ruim, kokend water en laat de afzonderlijke bladen uitlekken op een schone theedoek.

Vet de ovenschaal in met boter. Voeg de kaas aan de saus toe en breng op smaak met zout en peper. Schep een dun laagje saus op de bodem van de ovenschaal. Bedek met een laag lasagna vellen. Vervolgens een laag van de helft van de groenten, dan eenderde van de rest van de saus en nog eens een laag lasagna vellen. Herhaal nog eens en verspreid de rest van de saus hier overheen.

Bak gedurende veertig minuten in de oven op 200°C, tot de kaas goudbruin kleurt.
 
Tip: Serveer een lekker wijntje erbij: Rocca Bella ? Negroamaro of Tomaiolo - Pinot Grigio.