Lifestyle / Wonen
Wonen

Valkuilen van samenwonen

Reageer 0
Eindelijk is het dan zover: jullie gaan samenwonen! Je leeft op een roze wolk en wilt niets liever dan jullie nieuwe huisje inrichten. Toch zijn er ook niet-romantische zaken die geregeld moeten worden. Zo houd je samenwonen leuk:

De gezamenlijke bankrekening
Bedenk dat je samen de kosten van de huur van je huis of de hypotheek moet betalen. Spreek dus van tevoren goed af hoeveel jullie allebei op de rekening zetten en wat er precies moet worden betaald. Dan houd je altijd nog geld over voor die nieuwe schoenen.

De huishoudtaken
Dit is misschien wel het meest besproken thema in ruzies. Probeer de taken dus van tevoren duidelijk te verdelen. Kies ieder een aantal taken die je niet al te erg vindt. Voor de vervelende taken kun je een compromis sluiten. Houden jullie allebei niet van stofzuigen? Wissel deze taak dan om de week af.


De quality time
Hij gaat drie keer per week naar zijn favoriete sportclub; jij zit het liefst de halve week bij vriendinnen. Vergeet als je eenmaal in één huis woont niet om tijd voor elkaar vrij te maken! Je drukke sociale leven heb je zelf in de hand. Spreek bijvoorbeeld een vaste avond af waarop jullie allebei thuis zijn.

Is bij jullie alles goed geregeld?
Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Er zijn 7 reacties

Om te kunnen reageren moet je eerst

 • sabbie1989

  ik woon nu jaar echt samen en het is zo gegroeid. we hebben eigelijk nooit ruzie over dit soort dingen. Wij hebben een afspraak als je iets irriteert gelijk zeggen. En veel doen we samen of als je ziet dat iets moet gebeuren en jij heb even druk dan vraag je of de ander het even wil doen en zo gaat eigenlijk vlekkenloos bij ons.

 • Dèsi-Belle

  Samenwonen.. Pff.. Ik moet er niet aan denken zeg!
  Ik houd mijn plekje het liefst lekker schoon, zonder dat er een vent rondloopt die overal weer een puinzooi van maakt.

 • Anoniem

  Ik woon nu een half jaar samen, het bevalt ons prima al hebben we natuurlijk wel onze ups en downs gehad. ondanks dat we al 5 jaar samen zijn hebben we toch veel moeten leren en wennen.

 • Meadow

  Over een half jaar mag ik het ook weer eens proberen.
  (idd weeeeeer)
  alleen nu zal het toch wel anders worden. Vriendlief is een ware workaholic, werkt met gemak 60 uur in de week... Dus naast mijn 'schamele' 40 uurtjes, moet iemand het huishouden op zich nemen.

  En tijd voor ons zelf?! uuuuh ja.... ons weekendje weg hebben we veranderd in een weekendje klussen... ook saampies ;-)

  Leven is echt begonnen dus (30jr +)

 • Manon

  Ik ga binnenkort samenwonen! Nou ben benieuwd hahah

 • Marit_S

  Ik ga volgende maand samenwonen met mijn vriend. We hebben een gezamenlijke rekening voor de huur van het huis, boodschappen enz. en de spullen van onszelf zoals kleding kopen we van ons 'eigen' geld. Ben erg benieuwd hoe dat huishouden gaat worden! Gelukkig hebben we allebei al beetje ervaring daarin.

 • fashionableeightees

  Daar hebben wij geen last van!:)

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen