Lifestyle / De maatschappij
De maatschappij

Kale 'poes? maakt plaats voor schaamhaar

Reageer 0

Al enige jaren zijn we in de weer met onze scheermesjes: alles voor een gladde en vooral onbeboste vagina. Maar nu lijkt die tijd voorbij en maakt de kale poes plaats voor schaamhaar. Hoera! ? of toch niet?

Speciaal voor de nieuwe campagne van Versace poseerde het Nederlandse model Saskia de Brauw. Op de afbeelding draagt de jongedame slechts pumps en wat sieraden. Maar Saskia heeft nog een derde accessoire: een flinke - weliswaar kortschoren - grasmat. Er ontstond een behoorlijke discussie en niet veel later liet het Amerikaanse vrouwenblog Jezebel weten dat de 'bush back' is.

Nu natuurlijk de grote vraag: maakt schaamhaar daadwerkelijk zijn comeback? En doen wij Nederlandse vrouwen daar aan mee? Speciaal voor jullie zetten we de voordelen op een rij, waarom jij de hele bush bush gewoon zou moeten laten staan.

 1. Bye bye rode builtjes, stoppels (lees: schuurpapier) en een geïrriteerde huid: nu je niet meer hoeft te scheren komen deze dingen niet meer voor. Haleluja!
   
 2. Je bosje laten staan scheelt een hoop tijd, want met 2x in de week je schaamstreek bijhouden ben je al gauw een half uur kwijt. Vermenigvuldig dit met 52 (weken) en je komt uit op 26 uur scheren! Hallo, wij hebben wel wat beters te doen?!
   
 3. Vrouwen met een volledig kaalgeschoren vagina kunnen last krijgen van droge plekken. Schaamhaar heeft dus wel degelijk een functie: het helpt namelijk vetten opvangen die door je huid afgescheiden worden, wat een hydraterende werking heeft.
   
 4. Nog een goede functie: een toefje schaamhaar is een soort stootkussentje en beschermt je vagina tegen de ruwe wrijvingen van strakke kledingstukken zoals een spijkerbroek. 

Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Kaal, een streepje of een volle bos?

Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Er zijn 7 reacties

Om te kunnen reageren moet je eerst

 • Yvonne

  Een volledig onthaarde venusheuvel is niet bij iedereen mooier vind ik, maar over het algemeen zie ik ze het liefst helemaal glad. Zelf heb ik heel lichte begroeing die ik zorgvuldig verwijder. Ik strip voor hobby en dan moet alles glad en gaaf zijn. Bovendien is bij mij geen spleetje zichtbaar en dat laat ik graag zien.

 • bluemoon

  Ik heb toch liever een kale poes,scheer me altijd vindt haar erop vreselijk...hoewel het beschermend werkt haar,je hebt minder kans op blaasontstekingen en andere ongewenste bacteriën,maat kaal staat toch schoner en frisser

 • fallenangel

  Eens met Andrea, een kale lijkt net op een kind.. Het is een volwassen kenmerk en heel kort netjes bijgehouden staat het mooist vind ik.

 • Sandro

  Nou ik mag toch hopen dat de meeste het gewoon kaal blijven houden. Of een dun streepje..

 • Menno

  Goh, lekker boeiend. Het gaat er toch om dat je een vrouw in iedere toestand kunt begeren als man? Dus zowel met als zonder schaamhaar. Maar ik ga nu wel even kijken naar de link van het artikel die op deze pagina staat: de bikinilijn bij mannen (alsof mannen ooit een bikini zullen dragen, maar ja, ik ga dus lezen...)

 • Andrea

  Helemaal kaal vind ik niks...dat lijkt zo kinderlijk. Maar een hele bos vind ik ook niets....gewoon netjes bijhouden dat vind ik het fijnst. En mijn vriend ook....

 • fashionableeightees

  Wat een ieder heeft moet diegene zelf weten!

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen