Wellustig Lush

Lichaam door Redactie Ze.nl

Twee jaar geleden werd ik al eens verliefd op Lush en haar spulletjes. In een prachtige winkel in Maastricht stonden prachtige stukken zeep, bruisballen en yummy uitziende shampoos uitgestald. Ik kreeg er trek van! In principe zou ik er van kunnen eten; al hun producten zijn gemaakt van vers fruit, groenten, essentiële oliën en veilige synthetische stoffen.

Happig haar

De kokosshampoo Curly Wurly die ik deze week test is speciaal bedoeld om dik, krullend haar onder controle te krijgen. Thank God ben ik één van de weinige redactieleden met krullen dus mag ik testen! Curly Wurly bestaat voor vijftien procent uit geraspte kokosnoot die je haar en hoofdhuid moet verzorgen. Kokosolie, biologische cacaoboter, sheaboter, jojoba-olie en olijfolie zijn er speciaal voor je krullen en citroen zorgt voor glans. Grappig is het gebruik van verse scharreleieren vol proteïnen voor conditie; een alternatief voor chemische polymeren. In elk geval ruikt het schofterig lekker en ziet het erg eetbaar uit. Als ik onder de douche sta om wat in mijn haar te doen, moet ik me echt bedwingen er geen hap van te nemen. Vooral nieuwsgierigheid; het ruikt zoetig, naar vanille en kokos natuurlijk maar ook een vleugje marsepein lijkt het wel. De shampoo is dik en zit in een kartonnen bekertje waar je zo met je vingers wat uitschept. Eigenlijk lijkt het net een soort scrub met al die stukjes kokos, maar het smeert wel lekker in. De shampoo schuimt goed en ruikt goddelijk. Enige nadeel is het uitwassen van de stukjes kokos. Zoals de verpakking al vermeld: het duurt even, maar is zeker de moeite waard! En dat is het. Mijn haar is normaal één klittenbos na het wassen, maar niet na deze shampoo. Ik kan zó met m'n vingers door het haar, zonder klitten of knopen. Conditioner is eigenlijk niet eens nodig! Opgedroogd is m'n haar lekker pluisvrij, glanst en glimt het tegemoet, maar moet ik het nog wel een beetje temmen met wat wax. M'n krullen zien er echter beter dan ooit tevoren uit, dus dit een blijvertje!

Oude, Engelse schooljufgeur

De Jasmin and Henna Fluff-Eaze vind ik daarentegen een stuk minder. Vooral vanwege de heftige jasmijngeur. Jasmijn vind ik een geur voor oude, Engelse schooljuffen en dus niks voor mij. Grappige is wel dat het masker op droog haar gebruikt moet worden; dat is nieuw! De geur maakt me echter zo misselijk, dat ik die twintig minuten inwerktijd niet eens red. M'n haar is wel superzacht. Net iets te zacht eigenlijk, in m'n krullen zit weinig leven meer.

Gluegel

Ik ben benieuwd hoeveel mannen er te porren zijn voor Lush. Die van mij vond The Big Tease gel in ieder geval ideaal. Wel een beetje vreemd in het begin omdat de natuurlijke gel lijkt op een soort lijm. Eenmaal aangebracht in het haar is het uiteindelijk een perfect stylingproduct. En het ruikt heerlijk licht naar mandarijntjes!

Eerlijk gezegd was ik Lush 'even vergeten' de laatste tijd. Eerder probeerde ik al lekkere stukken honingzeep en een bodybutter. Na deze herontdekking ga ik zeker weer eens online inslaan, want de winkels zelf zitten net iets te ver weg voor een maandelijks bezoek.

Curly Wurly(?14.95 voor 250g)
Jasmin & Henna Fluff-Eaze (?18.95 voor 250g)
The Big Tease(?12.95 voor 100g)
www.lush.nl