Rustpunt in de drukte

Lichaam door Redactie Ze.nl

Katiza Ivulic en Brenda Ooterman openden in september 2005 hun yogastudio Yogatree. In hun studio in de Blaricumse bossen draait het om lichamelijke en mentale zuiverheid. Als je bij de dames komt, valt één ding meteen op: de grote, oude eik die midden in het leslokaal staat. Deze boom staat voor geworteldheid, contact met de aarde en groeit naar boven: alles waar het om draait bij yoga. De dames doen meer dan het verzorgen van lessen in hun studio. Zo hebben ze een aantal boekjes op de markt gebracht die wij natuurlijk doornamen.


Het hele jaar door is iedereen druk, druk, druk. Daar willen de dames van Yogatree een eind aan maken. Met de Yoga-agenda 2008 zorgen ze voor een rustpunt in een hectisch bestaan. Yogahoudingen, ademhalingsoefeningen en Oosterse wijsheden geven je net dat beetje rust dat je nodig hebt in druk leven. De agenda is prachtig; er is gekozen voor een strakke indeling met schitterende foto's. In de yogatraditie worden alle veranderingen in de wereld, maar ook in de mens, in verband gebracht met de vijf elementen: aarde, water, vuur, lucht en ruimte. De oplettende eigenaar van deze agenda zal ontdekken dat de elementen ook een belangrijke rol spelen in de opmaak.


Het beoefenen van yoga kan volgens de schrijfsters van Yoga voor tieners een enorme steun zijn in deze moeilijke periode. Het kan je veranderen in positieve zin. Het boek geeft tips om de puberteit zonder kleerscheuren door te komen. Door middel van tips, ademhalings- en ontspanningsoefeningen leren de jongeren grip te houden op hun veranderende lichaam en geest. Vlotte en korte teksten zorgen ervoor dat het boekje erg toegankelijk is voor deze doelgroep. De oefeningen zijn uitgebeeld door middel van schitterende foto's. Je krijgt meteen zin om mee te doen. Het is alleen jammer dat er maar een paar foto's van jongens in dit boek te zien zijn, waardoor je het idee krijgt dat yoga echt iets voor vrouwen is.


Zorgen dat aanstaande moeders zich over geven aan het natuurlijke proces van de zwangerschap en aanstaande moeders stimuleren om zich te verenigen met hun natuur - dat willen de schrijfsters bereiken met Yoga tijdens de zwangerschap. In dit boekje staan diverse tips voor tijdens de zwangerschap, maar ook voor het moment van de bevalling en daarna. De oefeningen helpen bij het soepel maken van heupen, bekken en wervelkolom, daarnaast versterkt het het hele lichaam. Hoe dat moet, zie je op de prachtige foto's.

De boekjes zijn uitgebracht bij Karakter Uitgevers B.V. Klik op de links om ze te bestellen.