Product: Modder tegen de cellulitis.

Lichaam door Redactie Ze.nl

Een droge huid, eczeem, geïrriteerde huid, puistjes. Het is al lang bekend dat modder uit de Dode Zee - verwerkt in maskers, reinigingsproducten of crèmes - een oplossing kan bieden bij dit soort huidproblemen. De laatste ontwikkeling: schoonheidsproducten met zoetwatermodder uit het Subolbmeer in Wit-Rusland. Het Nederlandse cosmeticabedrijf Saprowell heeft een hele huid- en haarverzorgingslijn die is gebaseerd op de heilzame zoetwatermodder uit Oost-Europa.

De biologische tonic helpt tegen een onzuivere huid, het peelingmasker kan uitkomst bieden bij cellulitis en een gezichtspeeling reinigt alle huidtypen. De producten die Saprowell van de geneeskrachtige zoetwatermodder weet te maken, zijn voor allerlei huidproblemen geschikt. En dan zijn er ook nog reinigingsmilks, shampoos en conditioners die voor íedereen geschikt zijn. Alle cosmetica zit bomvol natuurlijk werkzame stoffen en is ook nog eens ecologisch verantwoord.


Er zijn dus genoeg redenen om eens aan de slag te gaan met Saprowells moddermasker tegen cellulitis. De zwarte zoetwatermodder die Saprowell gebruikt, is een zeer fijne soort, die makkelijk in de huid intrekt, zo belooft de bijsluiter. Bovendien is de modder rijk aan humuszuur, een biostimulator die celstofwisseling stimuleert en afvalstoffen snel afvoert. Deze eigenschappen maakt de modder ideaal voor kwaaltjes zoals cellulitis, die te maken hebben met een ophoping van afvalstoffen en een gebrekkige doorbloeding.

Een anticellulitisbehandeling met een moddermasker is geen tussendoortje. Met het gebruik van Saprowells moddermasker ben je moeiteloos een uur kwijt. De modder moet eerst worden opgewarmd - in een kom boven een pan heet water of in de magnetron - en vervolgens voorzichtig op de aangetaste huiddelen aangebracht. Dan is het een kwestie van afdekken met huishoudfolie en 20 tot 30 minuten wachten. Het masker, dat naar modder ruikt maar zeker geen doordringende geur verspreidt, wordt niet kurkdroog. Toch is het afspoelen een behoorlijk werkje. Typisch een klusje voor vrouwen die er geen moeite mee hebben om flink wat quality time aan zichzelf te besteden.

Het advies van Saprowell is om de aangetaste huid een of twee keer per week met het moddermasker te behandelen. Of om een heuse kuur te volgen: twaalf behandelingen na elkaar, steeds om de dag. Of dit alles werkelijk de moeite waard is? Cellulitis bestrijd je niet alleen met een behandeling van de huid - je zult ook flink moeten sporten, voldoende drinken en gezond leven. Dus met een moddermasker alléén kom je er niet. Wel voelt de huid na de behandeling zacht en ontspannen aan. En voor liefhebbers van een spa at home is het een heerlijk uitgebreide verwennerij!

Het moddermasker tegen cellulitis van Saprowell kost per pot (500 ml) ¤29,95 en is onder andere verkrijgbaar via de website.