Moe? Let it float....

Lichaam door Redactie Ze.nl
Wat is het precies?

Als je ooit het voorrecht hebt gehad om in de Dode Zee te dobberen dan weet je hoe het voelt om schijnbaar gewichtloos in het water te liggen. Het zoute water zorgt ervoor dat je blijft drijven en dat is tijdens het floaten net zo. Alleen heb je in een floatcabine helemaal geen prikkels van buitenaf, dat komt mede door het water dat op lichaamstemperatuur is. Je hoeft je niet in te spannen, het drijven gaat vanzelf en zo zweef je langzaam helemaal in het niets.

Wat doet het met je?

Er is al veel wetenschappelijk onderzoek geweest naar de positieve effecten van het floaten. Aangetoond is dat het je bloeddruk verlaagt en je hartritme stabiliseert. Daarnaast stimuleert het de circulatie van bloed en zuurstof. Doordat 1 sessie gelijk staat aan 5 uur slaap is het een hele fijne manier om vermoeidheid te bestrijden.
Maar ook je geest profiteert van 60 minuten drijven in het zoute water. Tijdens het floaten komt er endorfine vrij en daardoor ervaar je een gevoel van gelukzaligheid. Dat is één van de redenen waarom deze relaxtechniek regelmatig voorgeschreven wordt aan mensen die een burnout hebben of depressief zijn.
En als je nog een goede reden nodig hebt om het eens een keer te gaan proberen; floaten heeft een geestverruimende werking. Het zorgt voor creativiteit, dromen en inspiratie. Kortom een gezonde drug die je niet in hoeft te nemen!

Waar?

Je kunt op steeds meer plekken in Nederland floaten. Zo zijn er speciale centra in Rotterdam, Den Haag, Eindoven, Amsterdam, Groningen, en Heemstede. Een sessie van een uur kost ca. Euro 40,-.

Foto Blitz Wellness Heemstede