Chicken Little

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Chicken Little is een film van Disney over een klein kuikentje dat samen met zijn vrienden probeert de wereld te redden als de hemel naar beneden lijkt te komen. Het kuikentje Chicken Little heeft ooit grote paniek gezaaid in de dierenwereld toen hij dacht dat de hemel naar beneden kwam. Nu is hij vastbesloten om zijn reputatie weer in ere te herstellen. Maar net als alles goed lijkt te gaan, valt er écht een stuk van de hemel op zijn hoofd. Samen met zijn vriendjes gaat hij op zoek naar een manier om de wereld te redden, zonder opnieuw de rust te verstoren. En dan blijkt het nog best handig om een klein kuikentje te zijn, als je de wereld wilt redden... dat is in het kort het verhaal waar Chicken Little over gaat.

Chicken Little is de eerste avondvullende computeranimatiefilm van Disney, dat na contractproblemen met Pixar, snel een eigen computeranimatie-afdeling moesten opzetten. En helaas is dat wel een klein beetje te zien aan de film. Het is dan ook onmogelijk om Chicken Little qua animaties te vergelijken met een film als Finding Nemo. De details en afwerking zijn het allemaal net niet. En dat is best jammer. Maar de film is tenslotte bedoeld voor kinderen en die zullen echt niet jammeren om een wat minder goed afgewerkte animatie. Sterker nog: ze vinden het verhaal geweldig leuk. Het verhaal is voor kinderen vanaf zes jaar goed herkenbaar omdat er thema's als vriendschap en pesten in voor komen. Als volwassene moet je dus maar even een oogje dichtknijpen en de soms tenenkrommende animatie voor lief nemen en hopen dat Disney er van geleerd heeft.

Afbeelding verwijderd door redactie

Aan bonusmateriaal ook geen gebrek aan deze Disney DVD; niet gebruikte scènes (o.a. twee alternatieve openingsscènes), diverse muziekvideo's en karaokeclips, spellen en activiteiten, achter de schermen documentaires en diverse featurettes (o.a. de stemmen achter de personages en een dag uit het leven van de regisseur). Kortom, goed voor wat uurtjes vermaak bij de kids en als zij het leuk vinden, waarom zou ik dan nog zeuren?


Chicken Little
Geschatte tijd: 78 minuten
Geschikt voor: 6 jaar en ouder
Release: 22 maart 2006
Uitgebracht door: Walt Disney