Charly Luske vertelt over The Wiz en nog veel meer

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

The Wiz gaat over Dorothy die de weg kwijtraakt en belandt in het land van Oz. Ze gaat op zoek naar de machtige tovenaar van Oz die haar kan vertellen hoe ze de weg naar huis terug kan vinden. Op haar zoektocht naar zijn antwoord komt ze de meest onwaarschijnlijkste personages tegen.

Charly Luske speelt The Wiz. Dit doet hij samen met Danny de Munk. Om beurten geven zij gestalte aan de grote tovenaar die eigenlijk een oplichter blijkt te zijn.

Is het niet raar om de hoofdrol te delen?

Nee, ik vind het juist prettig. We doen dit om en om. Drie tot vier keer per week sta ik op het podium. Dat ligt ook maar net aan ons schema van die maand. Het is een heel leuke rol om te spelen en zolang ik dat blijf vinden, speel ik ook lekker mee. Dat kan één jaar zijn, maar misschien gaan we nog wel langer door. Dat weet je nooit.

Hoe gaat het met de repetities?

Ik ben zelf ontzettend tevreden. We zijn al een paar maanden bezig en de teksten en nummers zitten er allemaal goed in. In de afrondingsfase hebben we nog wat technische dingetjes doorgenomen. Op zo?n moment is het wel heel spannend of alles goed gaat.

Afbeelding verwijderd door redactie

Heb je ondanks de drukte nog wel tijd voor je gezin?

Natuurlijk heb ik het druk, maar als de musical eenmaal draait ben ik overdag ook veel thuis. Verder speel ik natuurlijk maar drie of vier dagen per week. De andere dagen heb ik dus alle tijd voor mijn gezin, familie en vrienden. Daar zorg ik ook wel voor.

Kijk je uit naar de première op 9 september?

Natuurlijk, al speel ik die dag zelf niet. Danny speelt tijdens de première. Ik denk dat ik lekker in de zaal of ergens achter de schermen ga meegenieten. Zelf vind ik de try-outs wel spannender dan de première. Je hebt de show dan toch al een aantal keer gespeeld. Nerveus ben ik eigenlijk bijna nooit. Bang voor de mening van recensenten ben ik niet. Ik weet zelf wanneer de show goed was en wanneer niet. Daar trek ik me niet veel van aan.

Wat is het leukste dat je tot nu toe hebt gedaan?

Ik heb in Turks Fruit gespeeld. Dat was echt een geweldige show. Het verhaal was super. Zonder al te veel voorbereidingen nam ik af en toe de hoofdrol van Antonie Kamerling over. Zonder de routine van alle repetities en voorstellingen, ging dat toch goed. Het was echt een feestje om in die productie te mogen spelen.

Wat is het vreemdste dat je in je carrière hebt meegemaakt?

Toen ik nog bij een jongensgroepje zat, gebeurde het wel eens dat één van ons gewoon niet kwam opdagen tijdens een optreden. Stonden we daar met een man minder. De volgende dag vroegen we dan waar die persoon was, bleek ie gewoon niets van het optreden te weten. In het begin zijn de reacties van het publiek ook heel vreemd, maar dat wordt naar verloop van tijd toch allemaal normaler. Het valt niet meer op. In het begin vond je het bijzonder dat je op straat werd herkend en dat iemand je handtekening wilde. Dat vind ik nog steeds leuk, maar het wordt heel normaal. Hierdoor loop je wel de kans dat je minder geniet van de dingen die je meemaakt. Daar probeer ik wel op te letten, want het is toch heel bijzonder dat je deze kans krijgt.

Afbeelding verwijderd door redactie

De roddelpers ligt op de loer om maar iets over jou en je relatie met Tanja Jess te kunnen schrijven. Wat vindt je eigenlijk van het bekend zijn?

Ik let eigenlijk niet op wat er geschreven wordt. Als ik van alle kanten hoor dat er iets in de bladen staat, ga ik wel kijken. Die verhalen zijn meestal compleet verzonnen of ze hebben net een aantal details veranderd. Daar kun je niets aan doen. Het hoort erbij als je bekend bent. Gelukkig heeft het ook zo zijn voordelen. Zo krijg je veel meer dingen gedaan en kom je overal. Nee, ik vind het bekend zijn geen straf.

Wil je dan eigenlijk niet gewoon ingrijpen en je verhaal laten horen als je zo?n verzonnen verhaal leest?

Zelf heb ik het nog nooit zo extreem meegemaakt, maar over Tanja wordt veel meer geschreven. Laatst nog was te lezen dat zij tijdens Temptation Island iets met de co-presentator zou hebben gehad. Daarbij stond een foto van hen arm in arm. Het bleek een persfoto te zijn die ze heel wazig hadden gemaakt. Net als of ze hem stiekem hadden gemaakt. Gelukkig had ik al die foto?s al gezien. Stel dat dat niet zo was geweest, dan vraag je je toch af wat er aan de hand is, want iedereen praat er over.

Denk je dan niet: had ik maar een vriendin die niet bekend was?

Nee, dat denk ik nooit. Het is zoals het is en die verhalen zijn zo sporadisch. Vroeger had ik het wel vervelender gevonden, maar nu is al die aandacht normaal geworden.

Kunnen we de aankomende tijd naast je rol in The Wiz nog meer van je verwachten?

Ik zing nog steeds en treed af en toe nog op met een bandje. Verder heb ik zelf een programma bedacht en daar ga ik de aankomende tijd mee langs de zenders. Daarnaast ga ik audities doen voor verschillende projecten. Er gaat dus nog een heleboel gebeuren.

Meer info over The Wiz vind je op www.musicals.nl
Kaarten reserveren kan via 0900 - 300 5000 of
www.topticketline.nl