Jij en je hand

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
Leren lezen

Je hoeft alleen maar in je handen te kijken om te zien hoe het met je gaat: het is hetzelfde als wanneer je in de spiegel kijkt en je je eigen spiegelbeeld ziet terugkijken, terwijl dat je verteld hoe het met je gesteld is... Het klinkt eigenlijk té logisch. Volgens Magda kan je nog veel meer aan je handen zien. Ze laten je onder andere zien waar je van houdt en waar je een hekel aan hebt en ze maken je duidelijk hoe je lief hebt, hoe je denkt hoeveel geduld je hebt en of je zenuwachtig of snel tevreden bent. Maar ook je sluimerende talenten, capaciteiten en verborgen verlangens zul je door je hand te lezen ontdekken. Als jij altijd al hebt willen weten hoe je nou eigenlijk écht in het leven staat, kan je leren je eigen handen te lezen met behulp van het boekje Handlezen & jij. Ik ben nogal nieuwsgierig van aard en ben benieuwd of mijn handen mij dat zullen vertellen.

Ontdekkingstocht

Stap voor stap leer je in dit boekje meer over handleeskunde en het lezen van handen. Het begint bij het begin: wat is handleeskunde? Daarna volgen hoofdstukken waarin echt van alles over handen voorbij komt en al snel wordt mij duidelijk dat er ongelofelijk veel verschillende soorten handen bestaan. Het grappige is dat ik alles wat ik lees (onbewust) meteen op mijn eigen handen toe pas. Het is soms een hele puzzel met de heuvels, bergen en lijnen, want soms kan ik bepaalde lijnen niet eens meteen vinden. Maar door de foto?s en tekeningen bij de tekst, kan ik de uitleg in de vijftien hoofdstukken toch goed volgen en objectief toepassen.

Realistisch

Handlezen & jij is een klein boekje, maar zeker geen boekje dat je even snel en makkelijk uitleest. Je moet alles goed lezen en vergelijken en dan nog een keer lezen en vergelijken, voordat je ongeveer weet wat jouw hand je vertelt. Ik weet nu dat ik een realistische hand heb zonder apollolijn en ik ben niet altijd realistich: iets dat ik nog niet wist. Verder schijn ik onder andere reislustig en creatief te zijn én geen geduld te hebben: iets dat ik al jaren weet. Dat ik volgens mijn handen nieuwsgierig ben, is een hele opluching. Ach, op een verfrissende originele manier nadenken over jezelf is nooit verkeerd en dat is iets wat je zeker doet met Handlezen &jij in je hand. Ik weet nu in ieder geval ook (eindelijk) hoe mijn oom, die altijd een vreselijk slappe handdruk geeft, in het leven staat en wat mijn verborgen verlangens zijn...

Afbeelding verwijderd door redactie

Magda van Dijk-Rjneke
Handlezen&jij
124 bladzijden
Uitgeverij: Elmar
ISBN: 9789038917665
Adviesprijs: 9,95 euro

Bestel Online!

Handlezen en jij
Dijk-Rijneke, M. van