Moordplek in Zweden

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Op het eerste gezicht lijken de twee zaken geen verband te hebben, ook al omdat de gebeurtenissen niet direct bij elkaar in de buurt hebben plaatsgevonden. Wel is de publieke verontwaardiging op beide plekken even groot. Uit forensisch onderzoek blijkt echter dat in beide gevallen bloed is �afgetapt�. Is er dan toch een verband? Eigenlijk heeft Knutas wel andere dingen aan zijn hoofd dan een onderzoek naar beide zaken, zijn vijftigste verjaardag bijvoorbeeld. En journalist Johan Berg kan alleen maar denken aan de aanstaande geboorte van zijn dochter, die hij samen met Emma krijgt.

Maar intussen speelt tussen het stel ook nog de vraag welke keuze Emma zal maken. Ze is een jaar eerder halsoverkop verliefd geworden op Johan en per ongeluk zwanger geraakt. Toen ze inzag dat haar huwelijk geen kans van slagen meer had, scheidde ze van haar man en was de relatie met Johan een feit. Ze wil alleen nog niet met hem samenwonen, iets wat Johan onzeker maakt. Want wil Emma wel samen met hem verder? Als dan een internationaal bekende figuur op rituele wijze wordt vermoord, breekt echter de hel los en wordt het tijd dat Knutas de zaak snel oplost, want ook de levens van Johan en Emma lopen ineens gevaar.

De goden verzoeken is na Die je niet ziet en Dichterbij dan je denkt het derde deel in de serie boeken rondom hoofdcommissaris Anders Knutas. Ook journalist Johan en zijn vriendin Emma zijn terugkerende personages in het verhaal. Dat geldt ook voor enkele collega's van Knutas, maar die hebben meer een 'bijrol' in het geheel. De verhalen uit de drie boeken staan in principe los van elkaar, al worden sommige details uit de voorgaande boeken er bij tijd en wijle wel bij gehaald. Dat is echter niet storend voor de lezer die de eerdere boeken niet heeft gelezen, want het is van ondergeschikt belang voor het verhaal. Omdat de hoofdstukken niet te lang zijn, leest het boek lekker vlot weg. En hoewel het verhaal op sommige punten wel voorspelbaar is, ben ik nu al benieuwd naar het volgende boek.

De goden verzoeken
Mari Jungstedt
272 pagina's
Uitgeverij: Signature
ISBN: 9789056722395

Bestel Online!

De goden verzoeken
M. Jungstedt