Brabants feest met sterren van allure

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
De Nacht van Omroep Brabant

wordt om half acht geopend door een show met drummers en vuurwerk. De echte fans zijn dan al een hele tijd aanwezig in Den Bosch. Zij willen niets missen van het optreden van hun idolen. Sommigen hebben zelfs spandoeken meegenomen. Allereerst laat Wesley van zich horen, gevolgd door de meiden van Djumbo, Wolter Kroes, Thomas Berge en Grad Damen.

Daarna is het de beurt aan de Nick & Simon die die dag op nummer één binnengekomen zijn met hun single in de Mega Top 100. Het nieuwe kapsel van Simon is voor sommige fans even wennen, maar ze vinden de heren er echt niet minder leuk om. Terwijl er shawls worden uitgedeeld, zingen de dames uit volle borst mee. Als Nick de eerste tonen van Brabant op zijn gitaar pingelt, neemt de hele zaal het over. De Volendammers hebben ze helemaal niet nodig. "Brabant jullie zijn onvoorstelbaar!", en zo gaan de heren weer verder. Na een aantal nummers is het alweer tijd voor het laatste lied met de toepasselijke titel Deze avond loopt ten einde.

Afbeelding verwijderd door redactie

Maar Brabantse nachten zijn lang. Eigenlijk is de avond pas net begonnen. Tenslotte wacht iedereen op het afsluitende optreden van de held van Brabant, Guus Meeuwis, en zijn band. Voor het zover is, wordt het publiek vermaakt met optredens van Rob van Daal, Henk Damen, René Schuurmans, de Gebroeders Ko en publiekslieveling Jeroen van der Boom. Deze rasentertainer mag dan maar drie nummertjes ten gehore brengen, het publiek zingt enthousiast mee met Jij bent zo en zijn nieuwe single Eén wereld. Na zijn optreden gaat hij direct naar zijn fans voor het podium. De dames hebben vanavond geluk. Ze kunnen hun idool kussen en met hem op de foto.

Omroep Brabant-presentator Rogier van Oosterhout praat de avond aan elkaar. Daarnaast zingt hij zo nu en dan ook een nummer, zoals tijdens de opbouw van het podium voor Guus Meeuwis. Het publiek doet lekker mee, maar ze zijn pas uitzinnig als de band het podium bestijgt. Iedereen zingt mee met hits als Ik tel tot drie en Tranen gelachen, natuurlijk ontbrak Brabant ook niet tijdens deze spectaculaire shownacht!