Op adem komen

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

In dit boek leert de schrijfster, die zelf medisch socioloog is en aandachttrainingen en workshops stresspreventie geeft, ons aandacht trainen op het werk. Volgens haar kun je op betrekkelijk eenvoudige manier jezelf weerbaar maken voor een jachtig bestaan door letterlijk adempauzes te nemen, ook tijdens het werk. Als je de korte oefeningen uit het boekje regelmatig doet, verdiep je je concentratie en leer je automatische en ineffectieve gewoontes herkennen. Vervolgens kun je ook prioriteiten stellen en leer je omgaan met onprettige gevoelens, waardoor je greep kunt krijgen op lastige contacten en deadlines.

Chris Grijns heeft met Adempauze een toegankelijk boekje met handige oefeningen geschreven. Het formaat past zelfs in een kleine handtas, zodat je het boek altijd mee kunt nemen. Zelfs de bezige bijtjes onder ons kunnen vast een momentje vrij maken om dit boek te lezen. Voor je het weet ben je al aan het oefenen en voel je je steeds rustiger worden. De bijbehorende cd met negen praktische oefeningen helpt ons op het moment dat we even geen tijd hebben om te lezen. Doe dit niet in de auto, daar zijn de oefeningen niet geschikt voor. De kans bestaat namelijk dat je niet alert reageert op andere weggebruikers.

Na het doornemen van dit boek is natuurlijk niet meteen al je stress weg, maar als je de oefeningen blijft volgen, gaat het steeds weer beter. Wil je je verder verdiepen in deze materie? In het hoofdstuk 'Meer weten?' geeft de schrijfster je nog een aantal literatuurtips. Daarnaast kun je ook achtergrondinformatie over de aandachtsoefeningen in dit hoofdstukje vinden.

Adempauze
Chris Grijns

93 bladzijden inclusief oefen-cd (74 minuten)
Uitgeverij: Ten Have
ISBN: 9789025958237