Over the top met Xenia Kasper

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

We starten het verhaal ongeveer op hetzelfde moment als waar het eerste boek ons achterliet. Susa is gescheiden, woont in Zuid-Frankrijk, Barbara woont gelukkig samen met haar nieuwe vriend, Claudia is getrouwd en heeft een plaatje van een dochter en Andrea is als enige nog gelukkig getrouwd met de man waar het eerste boek begon.

Wanneer Susa aankomt in Rome, ontvangt ze een sms van Max. Maar op de datzelfde moment wordt de man naast haar niet goed en overlijdt. Ze raakt betrokken in een moordzaak en ontmoet de aantrekkelijke politie-inspecteur Henry. Ondertussen gebeuren er ook nog heel veel andere dingen: Susa raakt zwanger, Andrea wordt verliefd op een ander en Barbara wordt ten huwelijk gevraagd. Een enerverend jaar voor onze vier vriendinnen, dat eindigt met een keuze van Susa. Zal ze kiezen voor haar grote liefde Max, haar ex Martin of toch de supersexy Fransman Henry?

Afbeelding verwijderd door redactie

De tweede roman is beduidend beter dan het debuut van Xenia Kasper. Nog steeds volledig over the top, maar dat is ook de bedoeling geweest van de schrijfster. De Duitse heldinnen moeten de wereld over vliegen alsof het allemaal niets kost. Ze verdienen geld, kunnen met gemak dure auto's kopen en de mooiste mannen knielen aan hun voeten neer. Een boek om bij weg te zwijmelen dus.

Waar Xenia 38 1/2, 1 man & 2 minnaars in twee delen had gesplitst, met in deel één het avontuur van Andrea en deel twee Susa's avonturen, is dit boek alleen door de ogen van Susa beschreven. Een verstandige keuze, want het eerste boek liet behoorlijk wat steken vallen door Andrea's leven zo uitgebreid te beschrijven. Susa leeft een spannender leven en is minder te identificeren met jezelf, waardoor je écht even kan ontsnappen aan je dagelijkse beslommeringen. Andrea ligt qua gevoel veel dichterbij de 'normale' vrouwen, waardoor het vreemdgaan en de spanning daarvan eerder irritatie oproept dan dat het leuk om te lezen is. Susa daarentegen is zó knap, zó mooi, en zó rijk dat het voor de gemiddelde vrouw niet voor te stellen is. Je kan je dus er echt in kwijtraken, maar je hoeft niet jaloers te zijn, omdat het zo nep is.

Een uitstekend boek om in één middag uit te lezen. De warmte van Zuid-Frankrijk is zo levendig beschreven dat je het bijna uit het boek voelt komen. Ga dus maar goed voor zitten voor dit zwaar overdreven liefdesverhaal, want de titel van het boek maakt dit keer de opgebouwde spanning zeker waar.

Afbeelding verwijderd door redactie


32 °C 1 baby, 1 moord & 1 perfecte man
Xenia Kasper

336 bladzijden
Uitgeverij: Truth and Dare
ISBN10: 9049999077 | ISBN13: 9789049999070