Vriendengroepje Mêlee wordt megaband

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Mêlee is een gemotiveerde band uit Orange County, Californië. Vier jonge mannen die opgroeiden met de zon boven hun hoofd en muziek als hun passie. Chris Cron, Ricky Sans, Ryan Malloy en Mike Nader zijn ook vier goede vrienden, die elkaar van kleins af aan kennen en ook samen hun eerste muzikale stappen zetten. "We waren jongens uit de buurt die dezelfde school bezochten. Passie voor muziek heeft er altijd bij ons ingezeten en die dateert eigenlijk al vanaf de eerste klas van de middelbare school. Daar probeerden we onze eerste liedjes uit voor een altijd volle aula. Later veranderden die schoollokalen in clubs en grote zalen", aldus Ricky.

Met Mêlee is het volgens Mike stapvoets gegaan. Eerst kozen ze er namelijk voor om hun muziek in het 'underground circuit' uit te brengen. "We hebben om te beginnen twee demo's uitgebracht die goed ontvangen werden. Daarna kregen we steeds meer vraag om een 'echt' album. Dat smaakte ook voor ons naar meer en we besloten toen ook bij de grote platenmaatschappijen aan te kloppen. Omdat we inmiddels een solide live-reputatie hadden opgebouwd konden we ook wat laten zien. Daarna was een platencontract snel getekend en was Devils & Angels het gevolg."


"En nu zitten we dus zomaar hier in Amsterdam!", zegt Ricky enthousiast. Mét een nieuw album onder de arm en een groot aantal optredens op de agenda. "Europe, here we come!". En dat laatste nemen de Mêlee-mannen ook letterlijk. Ze doen veel promotie en geven ontelbare interviews. Zelfs denkt de band erover om zich een tijd lang in Europa te vestigen. Waar? Ryan: "Dat weten we nog niet precies. Misschien is Engeland wel een goede keus. Dan zitten we lekker centraal en kunnen we heel Europa overvliegen. De respons die we tot nu toe hebben gekregen is erg positief. Geweldig dat we hier nu zomaar in Amsterdam zitten en ons verhaal mogen vertellen. Weet je, Ik heb er altijd al van gedroomd om deze vrije stad eens te bezoeken! We hebben er al zoveel over gehoord. Alleen jammer dat we zo weinig tijd hebben om ook eens lekker de stad in te gaan. Dat bewaren we vast en zeker voor een volgende keer!" Ricky: "Ons album en de single Build To Last wordt hier heel goed ontvangen en daar zijn we blij mee. Op dit moment staan we zelfs in jullie Top 10! We hebben er dan ook keihard aan gewerkt. Ons doel was om een killer-album te schrijven waar we ook internationaal mee door konden breken. De piano neemt een prominente plek in op het album. Zelf zijn we erg blij met de cd die we gemaakt hebben".

Het album is nog maar net uit of Mêlee is alweer druk met nieuwe songs. Ryan: "We hebben zóveel frisse, nieuwe ideeën die we willen uitwerken. Als we onderweg zijn dan hebben we daar weinig tijd voor. Maar als we even tussendoor een pauze hebben dan pakken we meteen de instrumenten en de computers en nemen alle ideeën die we hebben op. Mêlee is een band van ons alle vier. Al komt onze zanger Chris misschien vaak het eerste met een nieuwe basis. Het uiteindelijke liedje is altijd een product van ons vieren. Als er één ding is dat altijd overeind blijft in Mêlee, dan is het onze vriendschap. We zijn ooit ontstaan als een muzikaal vriendengroepje en zo zal dat altijd blijven".