Paul Anka pakt het publiek in

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

De Canadese singer/songwriter Paul Anka behoort tot het uiterst selecte gezelschap van de levende legendes. Al zes decennia lang heeft hij hits geproduceerd voor zichzelf én voor anderen. Het zijn liedjes die bijna iedereen - jong en oud - kent. Van Diana tot Put Your Head On My Shoulder en van My Way (geschreven voor Frank Sinatra) en She's A Lady (gepend voor Tom Jones).

In de loop der geschiedenis is Paul Anka altijd actief gebleven. Vorig jaar nog vierde hij zijn vijftigjarig jubileum met een dubbelalbum Classic Songs, My Way waarop hij jazzversies van bekende nummers ten gehore bracht. Dat was weer het vervolg op Rock Swings uit 2005, waarop hij rocknummers bewerkte tot eigen Anka-versies. Een beetje van dit alles kregen we dinsdag voorgeschoteld in een overvolle Heineken Music Hall.

Vanaf het moment dat Paul Anka als een échte legende opkomt van achteruit de zaal is het al duidelijk: tussen deze zanger en zijn Nederlandse publiek bestaat een speciale band. Wanneer hij handenschuddend tussen de stoeltjes zijn weg naar voren baant, is het warme contact voelbaar. Dan beklimt hij het podium en maakt zich op voor een 'sentimental journey' door zijn muziekrepertoire.

Anka oogt fit en getraind. Zeker voor een man van ver boven de zestig ziet hij er nog heel goed uit. Ook de stem heeft niet aan kracht ingeboet en schalt door de zaal. Het wordt een zit van twee uur. Alhoewel zit?...Het publiek staat meer naast én op de stoelen. Zijn repertoire is zo gevarieerd dat zelfs een leek op het gebied van zijn muziek zich geen moment verveelt. Wat wil je ook met een repertoire dat ruim vijftig jaar bestrijkt en een zeer breed materiaal heeft opgeleverd. Anka switcht van zijn oude fifty's en sixty's-materiaal naar nummers die hij voor anderen schreef en laat de zaal dansen en swingen.

Paul Anka is alive and kicking en zijn muziek klinkt zeker niet gedateerd. Hij wordt begeleid door een geweldig swingorkest. Wanneer rond kwart voor elf de laatste klanken uit de Heineken Music Hall weggeëbd zijn, is het tijd om tevreden huiswaarts te keren. Het moge duidelijk zijn: Anka is springlevend en zeker nog in staat om grote zalen op topentertainment te trakteren.