The Backstreet Boys worden volwassen

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Wie de naam The Backstreet Boys hoort, denkt toch al snel aan gelikte outfits, smooth danspasjes en heel veel jonge, gillende meisjes. Ook de naam werkt niet echt mee aan een volwassen uitstraling. The Backstreet Boys willen echter hun naam niet veranderen, zij willen hun groei van de afgelopen jaren laten zien. Of liever gezegd; laten horen met hun nieuwe album en single Inconsolable.

Ook tijdens het concert laten ze zien en horen dat ze volwassen zijn geworden. Minder 'gelikte' dansjes, weinig kostuumwisselingen en echte showelementen. Het enige, echte showelement is de opkomst van de vier heren: in boks-outfit staan ze klaar en komen de boksring in. Na het eerste nummer gaan de jasjes echter snel uit en is het tijd voor muziek. Het gaat tenslotte om de nummers, niet om hoe mooi de dansjes zijn.

Uiteraard wordt er wel gedanst, daar zijn ze nu eenmaal The Backstreet Boys voor. Met name bij de oudere, en dus bekendste, nummers van de band gaan ze even helemaal lekker los. Het is fijn om bij bijvoorbeeld Everybody - Rock your Body het bekende dansje van de bijbehorende clip te zien. Dat ook het publiek er zo over dacht, was te merken aan het gegil en het meezingen.

Brian, AJ, Nick en Howie zijn ook bezig met een soloalbum. Alle vier laten ze daarvan een nummer horen. Ik kende deze nummers helemaal niet, maar de diehard Backstreet Boy-fan laat horen dat ze de jongens ook solo steunen. Er wordt net zo hard meegezongen als tijdens de bekende hits.

Je kan merken dat de heren ouder geworden zijn en meer rust hebben gevonden. Ze nemen de tijd om grapjes te maken met het publiek, de band en elkaar. Ze laten horen dat ze er nog steeds zijn en dat ze het leuk hebben. En daarin slagen ze met een ruim voldoende. En ook al varieert het publiek tussen fans van het eerste uur, jonge meisjes die de band net ontdekt hebben en meegetroonde echtgenoten: tijdens het laatste nummer moeten we onze oren dichthouden. Het gegil is harder dan het vuurwerk op oudjaarsavond. The Backstreet Boys zijn nog lang niet uitgespeeld!

Lees hier het interview dat Vrouw.nl met The Backstreet Boys had.