Vierkant de liefste

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Heeft jouw vriendin dringend een steun in de rug nodig in barre tijden? Dan helpt deze spreuk haar waarschijnlijk wel een stapje verder:

'Het is niet met je gedaan wanneer je verslagen wordt, het is pas met je gedaan wanneer je opgeeft!'
Richard Nixon

Of wat dacht je van:

'Je leven lang fouten maken, is eervoller dan je leven lang niets doen.'
George Bernhard Shaw

Pieter Cramer verzamelde opbeurende spreuken die je op onverwachte momenten een hart onder de riem steken. In tegenstelling tot wat je zou verwachten, is het boekje in een driehoek vormgegeven. Op elke knalgele pagina staat een blokje met een uitspraak van bekende en onbekende grootheden uit de politiek, filosofie, literatuur en zelfs de sport. Zo stelt Foppe de Haan: Van een schouderklopje heeft nog nooit iemand een blessure opgelopen.

Wil je iemand laten weten dat je aan hem of haar denkt in een moeilijke periode? Dan is dit boekje het uitgelezen kleinigheidje. Het leest niet erg makkelijk door de aparte vormgeving, maar dat is niet erg. Een dergelijk kleinood spit je toch niet van voor tot achter door. Het is veel leuker om het boekje willekeurig open te slaan en de spreuk op de betreffende pagina te lezen. En denk daar dan nog maar eens een dagje over na.

Afbeelding verwijderd door redactie

Ik sta vierkant achter je

Pieter Cramer (samenstelling)
Uitgeverij Bzztoh
ISBN 9789045307763