Herman's medemens

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
Het zingen brengt mij op vele plekken in de wereld. Steden, dorpen en gehuchten. We spelen in grote en kleine theaters, in kroegen, op pleinen, op praktikabels en planken in krottenwijken. Zodoende ontmoet ik alle mogelijke mensen. Mensen die weten, vinden, zwijgen, willen en vragen. Die laatsten lijken de moedigsten.

Herman van Veen is een mensen-mens. Met een scherp oog observeert hij als kleine jongen de wereld om zich heen. In Medemens beschrijft Van Veen de gedenkwaardige momenten van contact en zijn bewondering voor Unicef ambassadeur van het eerste uur: Danny Kaye, Paul van Vliet, zijn ouders, zijn juffen en meesters en jeugdvriendje Bennie. Die kwam onder een auto. Grootheden als Nelson Mandela worden zorgvuldig beschreven, maar ook de toevallige ontmoeting met de Oegandees op het vliegveld maakt indruk. Van Veen haalt overal kracht uit.

Met dagboekfragmenten en staccato beschrijvingen, ondersteund door bijzonder liedteksten en gedichten, gunt Herman je een kijkje in zijn belevingswereld. De multiculturele samenleving staat daarbij centraal. Zijn begaandheid met de wereld en de minder fortuinlijken straalt er vanaf, maar zonder sentimenteel te worden. Geen wonder dat de opbrengst van het boekje naar één van de vele projecten gaat waar Van Veen zich aan verbonden heeft De Herman van Veen Foundation. Geheel volgens zijn motto: helpen waar je helpen kunt.

Sta even stil bij je medemens en lees Medemens.

Afbeelding verwijderd door redactie

Herman van Veen
Medemens
Aantal bladzijden: 157
Uitgeverij: Herman van Veen Foundations
ISBN: 9789089100559