Celine kicks ass!

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Vol verwachting klopten duizenden hartjes op weg naar de Arena. De parkeerfiles waren weer als vanouds en voor we daadwerkelijk op ons plekje beland waren, waren we vele minuten verder. Geen nood, om de tijd te overbruggen had Celine Dion voor een smakelijk voorprogramma gezorgd. De Britse band The Story's vulde de Arena met de eerste klanken, in afwachting van hare hoogheid zelve.

Het is al vele jaren geleden dat Celine haar poezelige strot live in Nederland opentrok. Nadat het publiek jarenlang naar Celine's eigen vaste stek in Las Vegas kwam, zijn de rollen in 2008 omgedraaid. En de playlist liegt er niet om. Van Kuala Lumpur tot Johannesburg en van Seoel tot Sydney. Amsterdam wordt voor een éénmalig concert aangedaan, waarna het hele circus meteen doorgaat naar Denemarken. Tot en met januari 2009 is de familie Dion, inclusief Celine's man, 81-jarige moeder en zevenjarige zoon, on tour.

Dan is het eindelijk zover. De werkelijk fantastische projectieschermen vertonen een Celine die in een geweldige auto langs windmolens scheurt. Het publiek kijkt verwachtingsvol om zich heen. Zou ze ook zelf met een auto opkomen? Maar dan gaan de schermen omhoog en staat een klein figuurtje in een roze jurkje in het midden van die enorme Arena. Het publiek wordt gek en terwijl het orkest uit de diepte omhoog komt, begint Celine aan een avond die de bezoekers zich nog lang zullen heugen.

Hit na hit passeert de revue, maar niet nadat Celine heeft verteld dat ze het zo geweldig vindt om in Amsterdam te zijn. Bij veel artiesten klinkt dat als een plichtsgetrouwe uitspraak, Celine lijkt het echt te menen. En zo komt het hele concert ook over op het publiek. Je ziet haar genieten en het publiek geniet daardoor nog even wat harder mee. Niet in de laatste plaats door de steengoede dansers, choreografie en haarscherpe projecties, waardoor alles ook van veraf goed te volgen is. Het is jammer dat de Arena toch een grote galmtent is. Maar ben je eenmaal gewend aan de soms storende echo's, dan heeft die kleine dame je helemaal in haar greep.

Afbeelding verwijderd door redactie Afbeelding verwijderd door redactie

Een scharminkel. Een garnaal. De meest vervelende uitspraken worden over Celine Dion gedaan. Ze doen geen van allen de werkelijkheid eer aan. Celine Dion is een entertainer van de hoogste orde. Ze gooit al haar kracht en energie in haar muziek en weet zelfs in die enorme Arena een huiskamergevoel op te wekken. De tranen stromen bij het prachtige My Love, waarbij ze in haar eentje op de vleugel zit. Maar ook het duet met - op videoscherm zingende - Andrea Bocelli The Prayer en de afsluiter My Heart Will Go On zorgen voor kippenvel. En bij het Queen en Motown-gedeelte gaat het dak er af. Het kleine figuurtje vol power heeft de hele Arena in haar zak.

Het moet gezegd worden dat Celine live beter overkomt dan op cd. Haar stem is veel voller en ronder en haar tomeloze energie spat over op het publiek. Al met al kunnen we concluderen dat deze mevrouw niet zonder reden een wereldster van - weliswaar lichamelijk bescheiden - formaat is.

Celine Dion - Taking Chances - gezien in de Amsterdam Arena op 3 juni 2008.