Laatste loodjes voor Krezip

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Krezip wordt in 1997 opgericht door zes jonge muzikanten, van wie het overgrote deel op dat moment nog op de middelbare school zit. De grote doorbraak komt drie jaar later, als de band een optreden mag geven op Pinkpop. Met de ingetogen ballad I would stay veroveren de jongelingen niet alleen de harten van de toeschouwers, maar ook die van veel mensen in het land. Het nummer wordt uitgebracht en schiet direct door naar de eerste plaats van de hitlijsten. In de jaren die volgen, volgen de hits elkaar op, de één nog succesvoller dan de ander.

Tussendoor zijn er wel wat verschuivingen binnen de band: de vaste kern Jacqueline Govaert (zang, piano), Anne Govaert (gitaar), Annelies Kuijsters (piano, zang) en Joost van Haaren (bas) blijft bestaan, maar op de andere posities zijn er wel wat veranderingen. De laatste jaren wordt de band gecompleteerd door Jan-Peter Hoekstra (gitaar) en Bram van den Berg (drums). Toch vindt de band het na twaalf jaar welletjes. Het album Best of Krezip, de naam zegt het al, bevat alle hits van de van oorsprong Tilburgse band. Natuurlijk ontbreken bijvoorbeeld You can say, Won't cry, I apologize, Out of my bed, Don't crush me en uiteraard I would stay niet op deze verzamelaar.

Afbeelding verwijderd door redactie

Goed nieuws voor de fans is dat er nog drie spiksplinternieuwe nummers zijn toegevoegd: de huidige single Go to sleep, de nieuwe single Sweet goodbyes en That'll be me. Er staan in totaal zeventien nummers op het album. Bij het beluisteren ervan besef je pas dat de groep in haar bestaan veel heeft bereikt. Zelf heb ik altijd wel een zwak gehad voor Krezip en ik vind het dan ook een leuke cd om in m'n collectie te hebben. Voor de echte fans biedt het album natuurlijk niets nieuws, behalve natuurlijk de drie nieuwe nummers. Al met al biedt Best of Krezip een mooi overzicht van de band door de jaren heen.

Op 26 en 27 juni staat Krezip voor het laatst op het podium, in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Daarna gaat ieder z'n eigen weg. Jan-Peter zal z'n muzikale carrière vervolgen als bandlid van The Sheer, Joost en Bram voegen zich bij de live-band van Van Velzen. Jacqueline bevalt in april van haar eerste kindje, maar we zullen in de toekomst ongetwijfeld nog van haar horen.



Best Of Krezip
Uitgegeven door: Sony BMG Music Entertainment
Speelduur: 60 minuten