VrOuw inspireert: loslaten

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Jaren geleden ben ik de 'Zweefclub' begonnen om met andere vrouwen onze vreugde en ongenoegens te delen op een spirituele manier. Het begint altijd heel keurig met thee en koekjes en een meditatie. En soms eindigt het met veel wijn, kaasjes en een hoop gebabbel. De ene keer verdriet en de andere keer grote lol.

Voor de laatste Zweefclub had een vriendin een aantal brieven meegenomen die niet meer pasten bij haar leven. "Die wil ik bij jou verbranden," zei ze. En dat is precies wat wij hebben gedaan. Verbranden reinigt en ruimt op. Je kunt het zien als een keerpunt in je leven. Soms moet je ergens afscheid van durfen nemen om gemakkelijker verder te gaan.

Denk aan iets wat je graag zou opgeven of veranderen. Pak vervolgens een papiertje en schrijf het rustig op terwijl je daaraan denkt. Maak een vuurtje en als dat niet mogelijk is, steek een kaars aan. Leg uitgebreid aan je vrienden uit waarom je deze ‘last’ wilt verbranden. Leg het briefje in het vuur en denk met z’n allen aan datgene waar die persoon vanaf wil. Kijk naar hoe het vuur je last verbrandt en wees stil tot alles weg is.