In the spotlights: Michèle van Rees.

Lifestyle door Redactie Ze.nl
Hoe ziet jouw ideale dag eruit?

Ik word uitgerust en zonder wekker wakker. De zon schijnt, het zal die dag zo warm worden dat ik luchtige kleding kan dragen. Ik heb alle tijd om te ontbijten en uren de krant te lezen. In de loop van de dag ga ik lekker een uurtje hardlopen of iets anders actiefs doen, lekker in de warme buitenlucht. Het lijkt wel of de hele wereld vrolijk is door deze mooie dag; alle mensen die ik tegenkom, lachen en groeten me terug.

Natuurlijk is mijn lief vandaag bij me in de buurt. We lezen wat, ik schrijf een paar uurtjes, we eten (buiten!) een heerlijk maal en drinken een fijn glas wijn. 's Avonds is het gezellig, er brandt een knappend vuur. Er staan ontelbare sterren aan de hemel en het geluid van duizenden krekels klinkt als achtergrondmuziek...

Ultieme droom?

Die heb ik niet! Als ik echt iets graag wil, dan blijf ik er niet alleen van dromen, maar probeer ik het te verwezenlijken. Tot nu toe is me dat nog steeds gelukt of kwam ik er in elk geval zo dichtbij dat het ook goed was. Ik ben blij met mijn leven!

Grootste passie?

Ik ken slechts enkele mensen met een duidelijke passie voor een bepaalde bezigheid. Die bezit ik zelf niet, helaas. Ik ben er te nuchter voor om desnoods alles uit mijn handen te laten vallen om dat ene specifieke te kunnen doen of beleven. Dat neemt niet weg dat ik ontzettend graag schrijf, lees, me in mensen verdiep, sport, winkel, reis, uit eten ga en werk. Eigenlijk zijn er zoveel dingen fijn om te doen, mits je het maar afwisselt. Alles wat ik grenzeloos kan doen, verliest voor mij zijn charme. De lol zit hem in het genieten van die beperkte portie! En dat kan ik trouwens heel gepassioneerd...

Beste eigenschap?

Mijn vermogen tot doorzetten en relativeren.

Slechtste eigenschap?

Een te groot ongeduld en een extreme nieuwsgierigheid.

Wie bewonder je?

Niet een specifiek persoon, maar ik heb groot respect voor mensen die zichzelf grote doelen stellen en zich voor de volle 100% inzetten om die te bereiken. Mensen met een missie. Dat levert overigens een heel diverse groep mensen op. Het kan variëren van een succesvolle zakenman- of vrouw tot iemand die zich inzet als pleegouder of bijvoorbeeld een kunstenaar die bij mij alle snaren raakt.

Levensmotto...

"Inzicht zonder handeling, brengt geen verandering." (Vertaald in gewoon Rotterdams: geen woorden/gedachten, maar daden!)

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Uit het leven, de maatschappij, grote en kleine dagelijkse gebeurtenissen, menselijk drama.

Waar geloof je in?

De kracht en het vermogen van de individuele mens.

Wat zou je graag willen zien op Vrouw.nl?

Intrigerend nieuws, feiten waar je over door wil denken, de opinie van sterke vrouwen, meeslepende korte verhalen en fascinerende beelden.