Bril voor elke gelegenheid

Mode & trends door Redactie Ze.nl

Een bril is tegenwoordig steeds meer een onderdeel van de mode. Wie kent er geen bekende Hollywoodster die niet af en toe met een bril op straat gespot wordt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Brad Pitt of Angelina Jolie. Ook Nederlandse sterren worden tegenwoordig vaker met bril gespot. Zo zal menigeen gezien hebben dat Gerard Joling tijdens de presentatie van Sterren Dansen op het IJs vaak een bril droeg. We zouden kunnen constateren dat, naast het feit dat een bril vaak noodzakelijk is, een bril ook steeds meer gebruikt wordt om een outfit af te maken.

Chelsie Chan, montuurinkoper en stylist van Specsavers geeft aan dat zij de bril meer en meer ziet als een fashion statement. Ook zij ziet een groeiend aantal modebewuste mensen die de bril gebruiken als accesoire. Dit heeft tevens als gevolg dat er steeds meer met brillen geëxperimenteerd wordt. Aanbiedingen als '2 voor de prijs van 1' spelen hier handig op in. Op die manier is het mogelijk om brillen uit te zoeken in twee heel verschillende stijlen. Het doel van Specsavers is een bril voor iedereen voor elk moment, van kantoordag tot glamourparty.

En dat lukt ze prima. Er is altijd wel een winkel in de buurt als je bedenkt dat ze 830 winkels verspreid over heel Europa hebben, waarvan 78 in Nederland. Met circa 1400 brillen van de merken Osiris, FCUK®, Monsoon, Red or Dead of Ralph Lauren in de collectie is er voor iedereen wat wils. Van jong tot oud, man of vrouw. Vanaf half december zullen zij ook brillen van Ben Sherman en Storm aan hun collectie toevoegen. De nieuwe collectie voert brillen van verschillende materialen en in verschillende kleuren. Bling bling kan nog steeds, al zal dit wel subtieler worden. Daarnaast zijn er brillen met een gedistingeerd design aan de collectie toegevoegd met spannende kleurencombinaties of zwevende glazen. Tot slot kan de bril tegenwoordig groot, erg groot zelfs.

Maar voor welke bril kies je nu? Om de keuze uit het enorme aanbod een klein beetje eenvoudiger te maken zijn er een aantal richtlijnen opgesteld. Belangrijk zijn je gezichtsvorm, je gezichtseigenschappen, haarkleur, make-up gebruik en glasdikte. Een hoekig gezicht? Vermijd dan hoekige, dunne monturen. Een lang gezicht? Kies dan eens voor een iets breder montuur. Let er wel altijd op dat je ogen zich ongeveer in het midden van je glazen bevinden. Zo kan het voorkomen dat je een lang dun gezicht hebt, maar toch beter geen brede bril kunt kiezen omdat je ogen dicht bij elkaar staan. Wil je veilig? Kies dan een bril die op het breedste punt even breed is als je gezicht. (Zo dat de pootjes niet naar buiten buigen als je de bril op hebt.) Wellicht is het ook handig om je verzekeringspolis van je ziektekostenverzekering even te raadplegen of je recht hebt op een (gedeeltelijke) vergoeding voor je bril. Veel uitgebreide polissen hebben voor de hogere sterkten tegenwoordig een vergoeding opgenomen.

Dus op naar Specsavers om een (nieuwe) bril aan te schaffen. Ben je geen brildrager, maar je heb je wel 100 euro over voor een zonnebril? Ga dan ook eens kijken voor een bril als mode accesoire. Heel erg wennen? Dat valt best mee, je zonnebril is immers ook een bril. Je heb al een bril inclusief standaard enkelvoudige glazen vanaf 49 euro. Je zult er achter komen, er is een bril voor iedereen, voor elke gelegenheid.