Hoe word ik een Cosmo vrouw?

Mode & trends door Redactie Ze.nl

Al op jonge leeftijd wilde ik een Cosmo girl zijn. Ik wist (en weet) nog niet helemaal wat ik daarvoor zou moeten doen, maar het lezen van de Cosmopolitan was vast al een goed begin. De schrijfster van Wat ik geleerd heb van Cosmo, Hilmar Mulder, 'kende' ik al van haar werk bij het tijdschrift Yes en later natuurlijk de Cosmopolitan. Zij vertelt in dit boek over wat het werken bij een toonaangevend magazine haar geleerd heeft. En op deze manier leert zij dat weer aan ons.

Hilmar begint met een openhartig en ontroerend verhaal over de sollicitatieprocedure die zij onderging voor de functie van hoofdredacteur, terwijl tegelijkertijd haar moeder ernstig ziek bleek te zijn. Ik begon met het lezen van dit boek in een wachtkamer, zo lekker even tussendoor, maar dit verhaal was zo raak geschreven, dat had ik niet verwacht. Daar zat ik, in die wachtkamer, hevig mijn ontroering weg te slikken. Hilmar laat daarmee direct zien dat zij niet zomaar 'leuk' kan schrijven, maar ook ontroering kan opwekken.


De rest van het boek is meer in de schrijfhuisstijl van de Cosmo. Lekker los en alsof je met één van je beste vriendinnen zit te praten. En dat zou ook nog heel goed kunnen, want eigenlijk alles wat wij als vrouw met onze vriendinnen bespreken komt in dit boek ter sprake.

'Hoe bevredig je je man oraal', 'wat is een brazilian wax', 'doet het echt zo zeer' en 'hoe kleed je je als een echte fashionista' zijn vragen die worden behandeld in dit boek. Hilmar Mulder geeft je goede tips, maar probeert je te allen tijde voor te houden dat jij wel jezelf moet blijven. Daarnaast gaat Hilmar, wederom geheel in stijl van Cosmopolitan, ook in op serieuzere zaken als 'Hoe houd je je climax onder controle', Babywens, promotie maken en je vijfjaren plan komen aan de orde. Wel op komisch-rake wijze beschreven.

Een absolute must-have voor de wannabe Cosmogirl én voor de reeds afgestudeerde Cosmovrouw.


Hilmar Mulder
Wat ik geleerd heb van Cosmo
176 bladzijden
Uitgeverij: Truth & Dare
ISBN10: 9049999190 | ISBN13: 9789049999193
Adviesprijs: 12,95 euro

Bestel Online!
Wat ik geleerd heb van Cosmo
H. Mulder