Fotomodel in spé?

Mode & trends door Redactie Ze.nl

De Model Convention zorgt ervoor dat je niet persé uitgekozen hoeft te worden door een modellen-tvprogramma, toevallig moet worden gespot bij de plaatselijke supermarkt of dat je met je huis-tuin-en-keuken-foto's alle bureaus van Nederland af hoeft te rennen om ontdekt te worden als toekomstig fotomodel. Alle grote nationale en internationale agenten zullen aanwezig zijn om jou te spotten!

De Model Convention is een initiatief van Model Scouts Network wat door Mauritsz Briët en Mariana Verkerk opgericht is. Mauritsz is voormalig model en jaren actief geweest als programmamaker van diverse Endemol-producties. Zo ook Hollands Next Topmodel.

Mariana heeft jarenlang de wereld overgevlogen om voor de grootste merken over catwalks te paraderen en schitterde in Vogue en Elle. Tevens is Mariana bekend als jurylid en catwalkcoach van Hollands Next Topmodel.

Als jouw droom fotomodel worden is, moet je je zeker inschrijven op www.modelscoutsnetwork.com Wanneer je bij het denken aan een catwalk je maag voelt omdraaien, maak je dan geen zorgen.
Mariana zal op de Model Convention er persoonlijk voor zorgen dat je de catwalk run bezit, alsof je niet anders gewend bent.

Naast catwalkles krijg je van Irene van de Laar haar model-ervaringen te horen en zal Max Models je vertellen over de Nederlandse modellenmarkt. Tevens zullen bekende modellen je helpen met het uitzoeken van de juiste foto's voor je portfolio. Verder zijn er hairstylisten, visagisten en natuurlijk alle grote nationale en internationale agenten aanwezig om jouw carrière als fotomodel een mogelijke vliegende start te gaan geven.

Vrijdag 8 februari was de launch party van de Model Convention in Panama, Amsterdam. De officiële kick-off begon met een spetterend voorproefje op zaterdag. De catwalk werd bewandeld door niemand minder dan tweeling Louis en River, Kim, Bodil, Sylvia en natuurlijk the catwalkqueen herself Mariana Verkerk. En dat alles onder het genot van het plezante stemgeluid van Glennis Grace. En een beetje model bewandeld de catwalk natuurlijk in een designer outfit. Zo liepen de modellen in de nieuwste collecties van Daryl van Wouw, Percy Irausquin en met de tassenlijn van Kim Feenstra.

Tevens was er de mogelijkheid foto's te laten maken voor je portfolio, te kletsen met de 'belangrijke' uit de modellenwereld en de sfeer proeven voor de Model Convention aanstaande zaterdag. En geloof mij, die was goed. Geen arrogant "modellenblik"-feestje of meiden die fulltime dachten dat er een camera in de buurt was, waardoor er aldoor in een pose vrouwen stonden.
Een heel relaxed, gezellig maar wel chique a la fashion wereld feest. De voetjes -in met name hoge pumps- gingen dan ook tot diep in de nacht van de vloer.

Klinkt dit alles jou als de symfonie der fotocamera-klik in de oren? Dan kun je je nu nog opgeven op www.modelscoutsnetwork.com Mocht een carrière als fotomodel toch niet zijn weggelegd voor je, dan kun je het altijd nog proberen als VJ bij TMF of als actrice. Want ook daarvoor lopen scouts rond om jou te spotten.