De shoppingtour met personal styler Carina

Mode & trends door Redactie Ze.nl
Hotel Roemer

Ik voel me meteen welkom dankzij de gastvrijheid van Carina van der Kloet en Lorenzo Homoet. Carina oogt sjiek en Lorenzo imponeert: hij is enorm! Tijdens het welkomsdrankje in het hippe en o zo gezellige hotel Roemer, nabij het Vondelpark in Amsterdam (hier ga ik absoluut een keer met mijn man logeren!), vertelt Carina ons wat wij kunnen verwachten van deze shoppingtour. Carina geeft aan, dat de mode heel divers is dit jaar. Dat is fijn, maar maakt het soms ook lastig, want: wat trek je aan?

Volgens Carina gebruiken wij kleding als een communicatiemiddel. "Met kleding laat je zien wie je bent." En dat herken ik wel. Maar het ligt uiteraard ook heel erg aan mijn bui. De enige dag voel ik me mooi en de andere dag helemaal niet. De ene keer voel ik me hippie terwijl ik er de volgende dag overdreven keurig uit kan zien.


Trendy brillen bij Oogappel
We starten de shoppingtour bij de opticien Oogappel. Een stijlvolle winkel met bijzondere collecties. Ze verkopen diverse merken zoals Prada, Donna Karan, Paul Smit, Calvin Klein en Persol. Het meest bijzondere is echter het merk Oliver Peoples, hét merk onder Hollywoodsterren. Carina laat ons zien welke brillen het best bij ons passen. Bij een rond gezicht blijkt een bril met ronde vormen beter te passen, terwijl een rechte bril beter staat bij het rechthoekige gezicht.

De elegantie van La Dress

Vervolgens wandelen we naar een statig huis met een interieur om jaloers van te worden. Binnen wordt er hard gewerkt. We nemen een kijkje bij de makers van La Dress. Zij verkopen jurkjes via hun site www.LaDress.com "De filosofie van La Dress is: het perfecte jurkje voor elke gelegenheid en voor elke vrouw. Het is de bedoeling dat je deze jurk voor je werk, maar ook daarna voor de borrel of voor het diner nog aan kan houden. Mooie pumps erbij en je bent klaar voor de dag. We hebben in principe twee modellen en alle jurkjes variëren qua materiaal, print en stof. We werken niet met collecties, maar met jurkjes die je het hele jaar door kan dragen." Aldus een van de medewerksters van La Dress (die er overigens beeldig uitziet in haar La Dress jurk).


Carina: "Waanzinnige mooie jurkjes, veel basisjurken, accentkleuren en tegelijkertijd veel diversiteit. Daar kan je alle kanten mee op. Als we het hebben over de ronde en de rechte vormen: hoe vertaalt zich dat in de jurkjes?" Carina laat ons een denim jurkje zien. "Een stijve stof valt anders op een rond lichaam. Het gaat meer wijken dan bij een soepele stof. De stijve stof gaat recht naar beneden. Dus als je rondingen hebt en een denim jurk draagt zie je er veel zwaarder uit. Terwijl als je rechtere vormen hebt, dan is het juist mooi om die 'verzwaring' van de denim stof te dragen." De jurkjes vallen heel mooi en ze zien er prachtig uit. Het leuke van La Dress is dat ze deze jurkjes zo maken, dat ze bijna altijd passen. Prijzig zijn ze wel.

'Snoepwinkel' Vitti Shoes

Op de Overtoom lopen we Vitti Shoes binnen. Een winkel om verliefd op te worden. Vitti Shoes richt zich voornamelijk op de Italiaanse markt. Het leuke aan deze winkel is dat er voornamelijk unieke paren in staan. Dus je bent de enige die erop loopt! Vitti shoes gaat binnenkort ook tassen importeren. De prijzen zijn aantrekkelijk in deze winkel. Zo rond de zeventig euro per paar.

Carina: "In deze winkel heb je het gevoel dat je alles wilt hebben, een echte snoepwinkel! Tegenwoordig zien we veel contrasterende kleuren qua schoenen. Door een andere kleur schoen, lijk je wel kleiner, tenzij je schoenen aantrekt die dezelfde kleur hebben als je haar, dan maak je de cirkel helemaal rond."


Modeshow van Laurindo. Hotel Vondel

De laatste 'pitstop' doen we bij hotel Vondel weer zo'n hotel waar je meteen naartoe wilt gaan voor een heerlijk weekendje Amsterdam. Lekker dichtbij het Vondelpark en bijzonder stijlvol. Op deze locatie krijgen wij als 'toetje' een modeshow voorgeschoteld van de Curaçaose modeontwerper Laurindo Andrea. De show heeft als thema Liefde en Respect. Zijn creaties zijn exclusief en een tikje erotisch. De doorschijnende en soepel vallende stoffen van sommige jurkjes laten dat zien. Laurindo zelf is een kopie van Lenny Kravitz!

De sfeer van vandaag was bijzonder prettig. Dankzij Carina voel je je meteen op je gemak. En dat is top, want je kan nog zo'n fantastische personal styler hebben, als je je als klant niet op je gemak voelt, dan is het natuurlijk snel afgelopen. Carina is een wereldvrouw. Door bij haar in de buurt te vertoeven, ga je je zelf ook een beetje wereldvrouw voelen en dát is haar kracht.

Kleding is heel persoonlijk, het maakt ons uniek in wie wij zijn of hoe we ons willen presenteren naar de buitenwereld. Carina heeft dat heel goed begrepen. De passie die zij heeft voor haar vak en de prachtige manier waarop zij spreekt, maken van haar alvast een vrouw met klasse.

En wat voor type ben jij? Wat wil jij uitstralen?

Wil jj ook een personal styler? Klik hier voor haar website