Lifestyle / Werk & studie
Werk & studie

Vrouwen met kort haar intelligenter geschat

Reageer 0
Ben jij van plan om een echte carrièrebitch te worden? Zet dan de schaar in je lange lokken! Uit onderzoek blijkt namelijk dat vrouwen die kort haar hebben intelligenter worden ingeschat dan vrouwen met lang haar.

Professor Marianne LaFrance van Yale University voerde een experiment uit waarin ze vijf verschillende foto?s van eenzelfde vrouw aan een groep proefpersonen liet zien. De vrouw had op elke foto een ander kapsel: lange en krullende lokken, lang en stijl haar, een bob-kapsel, een kort koppie, maar ook? helemaal geen haar!

Vervolgens werd elke foto door de proefpersonen beoordeeld op verschillende kenmerken zoals rijkdom, openheid en intelligentie.


Resultaat
Bizar genoeg werd de kale vrouw het meest intelligent ingeschat. Voor de rest van de foto?s was de regel: hoe meer haar, hoe minder intelligent.

Vrouwelijkheid
LaFrance zegt hierover: "Onze lokken vertegenwoordigen een groot deel van onze vrouwelijkheid. En die vrouwelijkheid wordt helaas nog altijd geassocieerd met een lager IQ."

Oftewel: weg vrouwelijkheid tussen de kantoormuren! Vergeet de pumps en de make-up. Trek je spijkerbroek en je sneakers aan, doe je haar strak naar achter of knip het af en ga voor die carrière..!

Wat vind jij van de uitslag van dit onderzoek?
Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Er zijn 9 reacties

Om te kunnen reageren moet je eerst

 • Froukje

  Nou ik ga mijn haar er niet af knippen hoor om dat we "intelligenter" moeten of willen lijken. Ik denk dat haarlengte er helemaal niks mee te maken heeft.

 • Menno

  Wat we hier vooral van kunnen leren is dat onderzoeken uitgevoerd door vrouwen lang niet zo betrouwbaar zijn als die door mannen.

 • Dragonbel

  En ik maar denken dat het komt omdat ik zo dom uit mijn ogen kijk ;)
  Gewoon ff naar de kapper dus :D

 • Marit_S

  haha yeaaah! Had ik op mijn 16e toch de goede keuze gemaakt om mn haar eraf te knippen!

 • J

  Dan word het tijd om het tegendeel te bewijzen, want mijn lange haren blijven:).

 • Karin

  Vandaar dat ik zo'n bloeiende carrière heb.

 • Vera

  Ik kan niet zonder mijn lange manen, dus dan maar dom!

 • -:+:-

  Wauw, wat een onzin!

 • Helene

  Gelukkig, heb net mn haar kort laten knippen! Hopelijk werkt het!

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen