Lifestyle / Media
Media

De leukste meidengroepen van vroeger

Reageer 0
Wat hebben we toch heerlijke muziek gehad in de jaren ?90! Vooral meidengroepen waren hotter dan hot. Om oude tijden te herbeleven en je geheugen op te frissen: de leukste meidengroepen van vroegâh op een rijtje!

Natuurlijk denk je bij meidengroepen direct aan de Spice Girls. Maar er waren er zo veel meer! Wat dacht je bijvoorbeeld van Cleopatra, O die 3 en WOW!?


O Die 3 - JongensKen je deze nog, nog, nog? Ik was het altijd gloeiend eens met wat die meiden hier zingen.


Solid Harmony - I'll be there for you


Solid Harmony vond ik altijd een beetje de mutserige versie van de Spice Girls. De meiden zijn wat braver en de make-up en kleding was het altijd net-niet. Maar die liedjes waren zó vrolijk!

 
All Saints - Bootie CallWat een stoere chicks, die meiden van All Saints! En dit nummer vond ik geweldig, ook al wist ik niet wat een bootie call was...


Girls Aloud - Sound of the Underground


Deze meiden braken door in de beginjaren van deze eeuw. Een stel lekker pittige dames met talent!


Atomic Kitten - The Tide is High


Deze brave meisjes met hun zoete liedjes deden het erg goed! Ze hebben best een rij hits gehad, waaronder deze.


Close II You - Baby Don't GoWat een kneiter van een hit was dit! Achteraf bleek het bandje uit een aantal meiden te bestaan die rechtstreeks uit een bestandje van een modellenbureau was geplukt. Ze konden geen noot zingen dus. Maar hé, wij hebben er vroeger in ieder geval van genoten.


Raffish - PlaythingVoor de oplettende kijker: herken je Sharon van het afgelopen seizoen van The Voice of Holland? En die blonde? Ja hoor, dat is Nora. Ook zij heeft afgelopen seizoen in de liveshows van The Voice gestaan. Stiekem vond ik de nummers van Raffish eigenlijk heel leuk. Dit groepje was gevormd uit het tv-programma Popstars - The Rivals waaruit ook de jongensgroep Men2B is ontstaan. Die ja.


WOW! - Keer op KeerOver fout gesproken. Volgens mij is dit het meest amateuristische meidengroepje uit Nederland ooit. Die videoclip...


Cleopatra - Cleopatra's Theme


De Amerikaanse O Die 3! Of was O Die 3 de Nederlandse Cleopatra?


Spice Girls - Viva Forever


Tja... Als we het over meidengroepen hebben mogen de Spice Girls uiteindelijk toch niet ontbreken. Hét voorbeeld voor alle meidengroepen uit de jaren '90; de meidengroep der meidengroepen! Stiekem vond ik dit liedje zó mooi...

Wat is jouw favoriete meidengroep van vroeger?
Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Er zijn 10 reacties

Om te kunnen reageren moet je eerst

 • Jet

  Nee, dan de oermeiden: Dollydots, Bananarama, The Bangles.

 • SA

  De redactie is toch wel dé beste meidengroep ooit vergeten! Destiny's Child. Beyonce is nu veel bekender dan al die andere uit jullie lijst!

 • MoniqueMN

  Ik vond M-Kids vroeger heel leuk!

  En Automic Kitten en Girls Aloud zijn echt de meidengroepen waar ik nog cd's van heb..! :) Ik vond ze altijd van die hele mooie muziek hebben waar je heerlijk op kon dansen..! Mad house vond ik vroeger ook leuk maar volgens mij is dat geen meiden band?

 • thisisdeborah

  Cleopatra was een Britse meidengroep, niet een Amerikaanse.

  O Die 3 vond ik echt geweldig toendertijd. Was echt zo'n 'haha zie je nou wel dat jongens stom zijn' nummer.

 • Emma

  zo zeg, wat een trip down memory lane...!! :) ik was groot van de Backstreet Boys, maar All Saints vond ik ook heel tof!

 • fashionableeightees

  Leuk! Behalve Cleopatra zijn ze allemaal heel leuk! The Spice girls had ik met mijn oudste dochter gezien en ze was grote fan van hun! Ze droeg die shoes met spekzolen en de kleding! Raffish hadden we ook enkel keren zien optreden. Leuk!:):)

 • Kiara#

  Spice Girls!!!

 • -Chulita

  O dit vind ik echt een geweldig artikel! Brings back some really great childhood memories! Alle nummers kan ik nog meezingen en heb ik grijs gedraaid.

  Leuk ook dat er twee meidengroepen tussen zitten waar ik mee op de foto sta (WOW! en Close II You) omdat Naomi van WOW! altijd haar nagels liet doen bij mijn nicht en mijn vader een van de choreografen van Close II You was. Zal de foto's wel opzoeken en op de Ze-facebook pagina plaatsen.

  Verder was ik echt een MEGA fan van de Spice Girls. Inclusief schoenen, shirts, dekbedovertrekken, slaapkamer vol posters, cd's, biografie boek, videoband van Spice World the Movie, videoband met documentaire, Chupa Chups met Spice Girls verpakking (terwijl de smaak gewoon 'normaal' was), spaarpot, kauwgom die ik perse moest hebben omdat er Spice Girls stickers bij zaten en de befaamde Baby Spice staartjes.

 • Celesta

  Leuk! Geweldige tijd was dat toch :)
  Ik was echt een Spice Girl fan! Ik had echt werkelijk alles van ze en ja ook ik liep op die geweldige 'Spice Girl schoenen'.

 • Jet

  Hahaha, de redactie gaat los hier! Ook leuk: Miss-Teeq met So Scandalous!

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen