Seks & relaties / Single & daten
Single & daten

Verantwoord flirten met bezette mannen?

Reageer 0
Flirten met mannen die bezet zijn: hoe ver mag je gaan, wat kan wel en wat kan niet? En hoe zorg je ervoor dat de flirt onschuldig blijft? Immers, iemand die bezet is, is geen date-materiaal. Maar flirten moet kunnen, toch??

Eén van mijn meest heilige principes is wel dat ik geen affaire wil met iemand die in een relatie zit. Niet alleen omdat ik als geen ander weet hoe pijnlijk het voor The Other Girl is als je geliefde vreemdgaat, maar ook omdat je er negen van de tien keer geen zak aan hebt. De meeste mannen geven hun relatie niet op en dat betekent dat jij als derde persoon met de gebakken peren achterblijft, misschien zelfs met een gebroken hart en dat kan nooit de bedoeling zijn geweest.


Maar wat nou als je in de eerste instantie niet wist dat hij bezet was? Of als je weet dat de relatie die hij heeft op het sterven na dood is? Dat hij haar eigenlijk wilt verlaten, maar er de ballen niet voor heeft om wat voor reden dan ook? Wat als hij pas sinds een paar maandjes een vriendin heeft? Is het dan anders? Wat nou als je gevoel in de loop der tijd sterker is geworden dan je verstand..? Allemaal kleine risicofactoren met grote gevolgen die op de hoek liggen te loeren als je eenmaal de gevarenzone van een ?bezette man? in stapt.

Het leuke van flirten is dat er je op een veilige manier aandacht krijgt. En ook al betekent flirten niet per definitie dat iemand iets van je wil, het blijft een aangename boost voor je eigenwaarde (en voor die van hem natuurlijk). Maar veelvuldig flirten met dezelfde persoon kan ertoe leiden dat er een spanningsveld ontstaat, welke in de meeste gevallen resulteert in een date of gewoon meteen rechttoe rechtaan: in seks. Geen enkel probleem als er geen relaties in het spel zijn, maar wat als dat wel het geval is? Hoe houd je het tegen dat een onschuldige flirt transformeert in een riskante spanning? En hoe sterk moet je in je schoenen staan om die riskante spanning geen kans te geven te ontladen, met alle gevolgen van dien? Is het dan niet gewoon veiliger om bij voorbaat al niet te flirten met mannen die een relatie hebben, puur uit zelfbescherming én om onze medevrouwen de pijn te besparen?


Is zo?n avontuurtje de moeite waard iemands relatie op het spel te zetten? Is het veroorloofd om een slippertje in de doofpot te stoppen als het ?slechts? lust was? Zijn de regels anders als er liefde tussen de ?vreemdgangers? in het spel is? Hoe kunnen wij vrouwen elkaar het leed van vreemdgaan besparen en ervoor zorgen dat we niet op ?de verkeerde? verliefd worden?

Hoever ga jij met flirten met een bezette man?
Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Er zijn 10 reacties

Om te kunnen reageren moet je eerst

 • blondd

  Maar wat als een bezette man met jou begint te flirte of het je niet vertelt dat hij een vriendin heeft dan kan het toch best

 • Studded1

  Beetje flirten kan wel vind ik.
  Dat is gewoon een boost voor je zelfvertrouwen. En als je er niet echt nog iets mee wilt gaan doen, waarom niet?

 • Kirsten.

  ik zou me zo schuldig voelen als ik iemands relatie kapot zou maken!

 • Petraw

  Verantwoord flirten met bezette mannen klinkt voor mij als verantwoord stelen! Hoewel heel wat dames en mannen zich aan dat flirten al of niet bewust schuldig maken, hoor je zoiets niet te doen. Zeker als je weet dat mannen over het algemeen de zwakkere stumperds zijn die zo'n verkapte verleiding moeilijker zullen weerstaan.

 • MoniqueMN

  Ik moet zeggen dat ik tegenwoordig eigenlijk nooit flirt. Ben het type er gewoon niet voor, vroeger kon ik nog wel eens extra lachen en extra lief kijken naar de gene waar ik verliefd op was... Maar meer ook niet, en ik heb nu bijna 3 jaar een vriend en ik heb er geweoon geen behoefte aan om met andere te flirten, die aandacht krijg ik toch al van me vriend.

  En als een man met mij flirt zal ik hem op de hoogte brengen dat ik een vriend heb. Ik zou het niet leuk vinden als een griet met mij vriend flirt, (snel jaloers :P) dus ik doe dat dan ook niet.

 • PEM

  Ik vind best dat het kan. Maar als je zelf weet (als je een relatie hebt) dat je snel in de verleiding komt om verder te gaan, dan moet je het gewoon niet doen.

 • Marit_S

  @lila: dat is wel heel gedurfd van zo'n meisje. Kan echt niet als de vriendin erbij staat! Maar denk dat als jij wel of niet bezet bent, je best een beetje kunt flirten. Houd je alleen maar scherp in je eigen relatie. Verder dan dat zou ik nooit gaan.. hou teveel van mijn vriend :D

  @chanti88: hoe weet je dat je nog nooit met gebonde man geflirt hebt? Er zijn mannen die erover liegen voor beetje aandacht ;)

 • lila

  Ik vind dat enorm laag eerlijk gezegd. Ik stond er ooit bij toen een ander meisje flirtte met mijn vriend. Vind dat zielig & not done. Don't touch my boyfriend!

 • fashionableeightees

  Voor de grap kan het gewoon! Maar jaloersheid is er helemaal niet!

 • wndaaa

  Ik zou niet geamuseerd zijn als ik zie dat iemand met mijn vriend aan het flirten is. Ookal weet ik dat mijn vriend daar niet op in zou gaan. Maar ondanks dat zou ik toch wel even duidelijk laten merken dat hij bij mij hoort (als ik er bij zou zijn dan (: )

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen