Lifestyle / De maatschappij
De maatschappij

Topmodellen: zo zijn ze ontdekt!

Reageer 0
Nonchalant wandelend door een winkelstraat aangesproken worden door een scout: dit is dé ultieme fantasie van menig meisje. Het is slechts voor enkele dames weggelegd om écht door te breken als model. Fashionscene zet een aantal succesverhalen op een rij!  

Doutzen Kroes
Doutzen Kroes is misschien wel het meest populaire, bekende en welvarende model dat uit Nederland afkomstig is. Niemand anders dan zijzelf kan met de eer strijken wat betreft haar ontdekking als model! In 2003 stuurt de nuchtere en beeldschone Friezin foto?s van zichzelf naar Paparazzi Model Management in Amsterdam. Het modellenbureau is blown away door Doutzens verschijning en stuurt haar datzelfde jaar nog naar New York. Daar staan merken als Valentino, Gucci, Dolce & Gabbana en Victoria's Secret te trappelen om met de Hollandse schone aan de slag te gaan. De rest is modegeschiedenis!

Kate Moss
Sarah Doukas van Storm Modeling Agency heeft veel grote 'ontdekkingen' op haar naam staan, met Kate Moss als hoogtepuntje. Sarah en little Kate komen elkaar voor het eerst tegen als het 14-jarige model in de dop net terugkomt van een vakantie met haar ouders. Sarah spreekt Kate aan op het vliegveld en overtuigt haar om model te worden. Een meer dan goede move, kunnen we jaren later zeggen, want nog steeds is Kate in fashion.

Lara Stone
De half-Nederlandse Lara Stone wordt niet in ons kikkerlandje, maar in de metro's van Parijs door een scout ontdekt. Ze is dan pas veertien jaar oud. Een jaar later, het is dan 1999, doet Lara mee aan de Elite Model Look. Winnen doet ze niet, maar Elite is zó impressed dat het bureau haar toch een contract aanbiedt. Nu mag ze zich het gezicht van onder andere Calvin Klein noemen en komen Lara en haar prachtige curves om in megaklussen.

Gisele Bündchen

Fastfood eten zul je modellen niet zo snel zien doen, maar dat is wel waar Gisele Bündchen mee bezig is als ze op 13-jarige leeftijd in São Paulo door een scout wordt gestrikt. Al snel daarna schrijft de Braziliaanse schone zich in voor de model competition van Elite en nu nog steeds zijn modehuizen als Givenchy, Alexander Wang en Roberto Cavalli blij dat ze dat ooit heeft gedaan.
 
Benieuwd naar nog meer succesverhalen van topmodellen? Kijk dan snel op Fashionscene!
Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen