Ze was in: Sevilla

Reizen door Mignon
Ik ging naar één van de zuidelijkste steden van Spanje en I fell in love. De charme van deze stad heeft ervoor gezorgd dat ik er voor vijf maanden ben gaan wonen en volop van het Sevillaanse stadsleven heb kunnen genieten!

Cultuur snuiven

In Sevilla hoef je niet op zoek te gaan naar de geschiedenis van de stad en de mooie gebouwen, want op iedere hoek loop je namelijk wel tegen een cultureel pareltje aan!  

De Giralda
Dit is de kathedraal van Sevilla en hét middelpunt van de stad. Dus uiteraard kun je een bezoekje hieraan niet overslaan! De toren van deze kathedraal is 104.5 meter hoog. Eenmaal boven laat het betoverende uitzicht je deze enorme hoogte en het uitpuffen van de klim op slag vergeten. Ook kunnen alle verbrande calorieën weer gecompenseerd worden met een lekkere frappucino van Starbucks die aan de linkerzijde van de kathedraal ligt!


Plaza de España

Ook het Plaza de España mag je niet overslaan tijdens je bezoekje aan Sevilla! Het ligt in het Maria Luísa park en is gebouwd in 1929. Dit park geeft je het gevoel alsof je in het sprookjesbos loopt, zo mooi & betoverend!

Plaza de Encarnacion
Dit plein in de stad springt eruit door zijn moderniteit, een groot contrast met de rest van deze geweldige stad. Hier bevindt zich namelijk Metropol Parasol, wat zich over het hele plein uitstrekt en de vorm heeft van een paddenstoel.

Buiten het Spaans worden er weinig andere talen gesproken. Neem dus vooral je woordenboekje mee en meng je in de Spaanse cultuur! Wel moet gezegd worden dat het Sevillaanse accent vrij lastig te begrijpen is. Dit kan er soms voor zorgen dat je ongeveer tien keer moet vragen wat ze bedoelen, máár als je dit accent verstaat, kun je al het Spaans verstaan!


Flamenco, Tapas y Tintos

Voor de flamenco in Sevilla is maar één woord nodig: passie! Een bar waar je pure flamenco kunt bewonderen is T de Triana. Zó passievol en enthousiast, zeker een aanrader dus! Om ook meteen over het Spaanse eten te beginnen, de tapas in deze bar is delicioso! Een bezoekje aan Levies is met andere woorden een bezoekje aan het pure Spanje! Bijna alle Spanjaarden drinken cerveza (bier). Voor een wat meer ladylike drankje zijn de tinto de verano en sangría drankjes die je zeker moet uitproberen! Een groot verschil met Nederland is het ontbijt in Spanje. Ontbijten buiten de deur behoort hier namelijk tot één van de alledaagse dingen. De café con leche (koffie met melk) is heerlijk met een tostada met olijfolie. Als ontbijt of in de namiddag geniet men ook graag van churros con chocolate (soort Spaanje oliebollen).

Uitgaan en winkelen
Heerlijk zijn de vele barretjes die zich in elk zijstraatje wel bevinden! En nee, geen Hollands gedoe waarbij iedereen keurig op z?n stoeltje rondom een tafel zit. Iedereen staat buiten te genieten van het weer, de hapjes en de drankjes!


Clubbing in Sevilla

Voor wie wat meer van clubs houdt, deze zijn er ook genoeg te vinden, onder andere Buddha, Caramelo en Abril! Aan te raden is wel om deze met de taxi te bezoeken, aangezien de meesten net iets te ver buiten het centrum liggen om op high heels de stad voor te moeten doorkruisen! De taxi?s in Sevilla zijn snel en goedkoop. Met de nadruk op snel, want ik heb al menig keren met wapperende haren de ritjes ondergaan! Ook tijdens je taxiritje kun je een beetje cultuur snuiven. Je vraagt je vast af hoe? Het temperamentvolle karakter van onze población española komt namelijk ook tijdens het rijden naar boven, want je zult zien, claxonneren kunnen ze als de beste!

Vamos al cine
Wanneer het weer wat slechter is, je een avondje wilt relaxen of gewoon van films houdt is de bios in Sevilla ook een echte aanrader! De bioscoop Cinco Cines is zijn tijd ver voor ten opzichte van de meeste Spaanse bioscopen. In Spanje is het de normaalste zaak om alles na te synchroniseren, vaak zo erg dat de monden niet eens gelijk lopen met de tekst. Maar deze bioscoop heeft Engelstalige films in de aanbieding die Spaanstalig ondertiteld zijn. Deze bioscoop is dus zeker een uitkomst wanneer je Spaans toch niet zo vloeiend is!

En natuurlijk: winkelen!
Winkelen in Sevilla is een heerlijke daginvulling! Calle Sierpes is de grote winkelstraat van de staat, waar alle grote ketens zich bevinden. De Zara in Sevilla is perfect! Aan de grote winkelstraat zitten er twee en de collecties zijn in beide winkels verschillend. Voor de wat kleinere boetiekjes hoef je ook maar een zijstraatje in te lopen!

Enjoy your stay!