Seks & relaties / Relaties
Relaties

Yolanda: 'Ik heb een open relatie'

Reageer 0
Steeds meer stellen snoepen met goedkeuring buiten de deur om hun relatie meer spanning te geven óf om deze te redden. Zo ook Yolanda: zij heeft al vijf jaar een open relatie. ?Onze liefde kreeg een echte boost!?

Aan het begin van elke relatie denk je: ?Geen zin meer in seks? Dat gaat mij echt nooit overkomen!' Zo dacht Yolanda er vijftien jaar geleden ook over. "Ik ben op dit moment al ruim dertien jaar getrouwd met Lars. We hadden altijd een spetterende relatie met ontzettend veel seks. We deden het op de raarste en spannendste plekjes, maar toen ik een aantal jaar later zwanger bleek te zijn van een tweeling veranderde ons seksleven al snel..."

Het stel had hun handen vol aan de twee kleintjes. "We waren altijd met de kinderen, het huishouden of met ons werk bezig. Tijd voor elkaar hadden, en maakten, we bijna niet meer. We groeiden al snel uit elkaar. Toen de kinderen vijf jaar waren hadden wij in de tussentijd misschien nog maar vier keer seks gehad,  je kon het dus niet eens meer een seksleven noemen. Toen de kinderen acht jaar oud waren kwam onze relatie in zwaar weer terecht: het was scheiden of ons leven veranderen."


Yolanda wilde niet van Lars scheiden, omdat ze natuurlijk ontzettend veel van hem hield. "Scheiden voor mij was niet de juiste optie. We moesten alleen meer tijd voor elkaar en onszelf maken. We hadden al jarenlang geen seks meer met elkaar gehad en als ik eerlijk ben moest ik er ook niet meer aan denken om seks met hem te hebben. We voelden ons niet meer aangetrokken tot elkaar en de spanning die er hoort te zijn in een relatie was er helaas niet meer. Andere mannen wonden mij stiekem wel op, maar wat moest Lars hier wel niet van denken?"

Yolanda hoorde uit de omgeving dat steeds meer mensen een open relatie hebben. "Ik dacht gelijk daaraan, maar ik had geen idee hoe Lars over een open relatie dacht. Ik hoopte dat wanneer we met andere mensen uitgingen, wij misschien ook weer een actief seksleven gingen krijgen. Eerst zonder elkaar en hopelijk daarna weer met elkaar. Op een avond had ik een gesprek met Lars over een eventuele open relatie. Hij zei dat hij er over na moest denken. Na een aantal weken zei hij dat we er maar voor moesten gaan, máár er waren natuurlijk wel een aantal regels waar wij ons aan moesten houden: we vertelden elkaar alles eerlijk, we mochten geen seks hebben met bekenden en bij seks moesten we áltijd een condoom gebruiken."


Eens in de twee weken gingen Lars en Yolanda apart van elkaar uit. "We maakten nu dus eindelijk tijd voor onszelf, iets wat we de vorige jaren nooit hadden gedaan. Als we eerder tijd voor elkaar hadden gemaakt zaten we waarschijnlijk nooit in zo'n sleur. Op zo'n avond dofte ik me helemaal op en ging ik gezellig met mijn vriendinnen uit. Het was echt niet zo dat ik seks moést hebben op zo'n avond hoor! Als ik een leuke man tegenkwam was het zo, maar het kon ook zo lopen dat ik gewoon in mijn eigen bed eindigde. Ook geen probleem."

Na ongeveer twee jaar zag Yolanda dat door de open relatie ook hun seksleven weer een boost kreeg. "Dit had ik nooit gedacht: we hadden zelfs weer seks met elkaar! Doordat we seks hadden met anderen hadden we ook steeds vaker weer zin in elkaar. We bloeiden als het ware helemaal op. Eén keer in de maand gaan we samen een weekendje weg en een ander weekend in de maand gaan we zelf met onze vrienden uit. Van jaloezie is gelukkig nooit sprake geweest in onze relatie. Wel weet ik dat dit de oplossing is geweest om onze relatie te redden. We hebben spanning met anderen, maar nu is ook onze eigen relatie weer goed. Echt een aanrader voor andere mensen waarvan de relatie in een sleur zit!"

Zou jij zelf ooit een open relatie kunnen hebben?
Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Er zijn 10 reacties

Om te kunnen reageren moet je eerst

 • Gaiya

  Als ik het zo lees, hadden er waarschijnlijk ook andere manieren geweest kunnen zijn om elkaar weer opnieuw te "veroveren". Ik heb ook een aantal vrienden met een open relatie, maar ik zou er zelf nooit aan beginnen. Teveel rompslomp, en de kinderen krijgen er in mijn ogen ook een verknipt beeld van "Liefde" op die manier.

 • Kluizenaar

  Een 'te' positief verhaal, nl. in het begin kan het allemaal best wel spannend lijken, maar er ontstaan oncontroleerbare situaties waarbij de exclusieve relatie tussen twee mensen onder druk kan komen te staan. Opvallend is dat sommigen hier het idee wel plezierig lijkt, ik zou zeggen probeer het uit en ontdek het wezenlijke probleem: een mens heeft nimmer genoeg, er gebeuren nadien dingen welke je liever niet aan je partner verteld en de eerste geheimenissen sluipen zo jullie relatie binnen. Achterdeurtjes zat voor de nieuwe minnaar: sms, facebook, whatsapp enz. Je kunt niet meer stoppen, want de aandacht is het werkelijke doel maar ook de trigger... Ben ik tegen? nee, maar zeg er wel bij dat mondelinge afspraken niet altijd heilig blijken te zijn... een vaste betrouwbare gezamelijke 'huisvriend(in)+' is beter dan om de twee weken te scoren in de kroeg, je krijgt wat je vraagt en zoek je in de vuilnis dan vindt je slechts rommel!

 • limchick

  slappe reactie hier onder mij, hoor.

  ik zou het zeker overwegen, mits mijn vriend het er mee eens is, en mijn dochtertje er niks, maar dan ook niks van meekrijgt, dat wil ik écht niet.

 • Anoniem

  Krijgen we ook een interview te lezen over de break-up, en over hoe het toch allemaal niet zo geweldig was? Zou mij wel leuk lijken. :s

 • JoanieJ

  Respect dat het jullie lukt! Vooral fijn dat jullie er allebei zo happy mee zijn en er zoveel goeds uit komt. Zelf weet ik nou nooit zo goed wat ik van een open relatie moet vinden, je hoort er zoveel goeds over maar ergens in mijn achterhoofd zegt een stemmetje 'dit klopt niet helemaal'. Ik zou het heel moeilijk vinden. Ben een veel te jaloers en onzeker type voor zoiets.

 • wndaaa

  Ik vind het knap dat jullie het aankunnen, dat zou ik zelf niet kunnen.

 • smilingface

  Aah wat fijn dat het goed voor je is uitgepakt! Ik zou zelf zoiets niet aankunnen, net als Ellenk, ben ik gauw jaloers. Ik zou de gedachte niet aankunnen dat een ander aan mijn vriend heeft zit.

 • meonly

  Aan de ene kant snap ik het wel, maar ik zou het nooit kunnen. Ook na mijn zwangerschap konden we het nog goed met elkaar vinden in bed gelukkig!

 • Boterbloempje

  Ik denk niet dat dat ooit iets voor mij is .. ben ik te jaloers voor aangelegd denk ik. Het idee alleen al dat mn vriend over een ander heengaat.. brrr

 • xLinda

  Knap dat ze dat kan, ik ben pas achttien en bijna 4,5 jaar samen met m'n vriend, maar ik weet nu al dat een open relatie niets voor ons is, haha! Wij blijven seks toch iets voor binnen een relatie vinden en niet iets wat je zonder liefde kan doen. Wel fijn dat het haar relatie gered heeft!

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen