Lifestyle / De maatschappij
De maatschappij

Maaike: ?Ik stond achter de ramen?

Reageer 0
Maaike had een fijn leventje, maar na de dood van haar vader kwam daar binnen no time verandering in. Ze moest als prostituee werken om haar familie te beschermen. ?Hij zou mijn moeder wat aandoen als ik niet deed wat hij wilde.?

Maaike had een leuke jeugd: ze was een goede leerling, was de oudste in een gezin van drie kinderen en had fijne ouders. Maar toen haar vader plotseling overleed ging het mis. ?Ik was vijftien jaar oud toen mijn vader overleed aan een hartaanval. Ik was altijd een echt vaderskindje, dus nu kwam ik in een soort 'zwart gat' terecht."

Verkeerde pad
Al snel kwam Maaike op het verkeerde pad terecht. ?Mijn moeder ging steeds meer werken om de dood van mijn vader maar niet onder ogen te hoeven zien. Ze was hele dagen weg. Ik ging na school veel op straat hangen en uit met m?n vriendinnen als een soort afleiding en om maar niet in een leeg huis te hoeven zijn. Al snel kwam ik in contact met de verkeerde jongens. Ik werd op één van hen, Manuel, na een tijdje verliefd."


Manuel bleek niet het beste met Maaike voor te hebben. Hij merkte dat ze erg onzeker en beïnvloedbaar was. ?Ik was erg jong en was verliefd geworden op de verkeerde jongen. Dat hij niet het beste met mij voor had merkte ik pas laat, té laat. Voor ik het wist was ik bijna nooit meer thuis en woonde ik zo ongeveer bij Manuel. Ook ging ik drugs gebruiken, in een korte periode steeds meer en meer.?

Verkrachting
Toen ik een aantal weken aan de drugs zat kwamen Manuel z?n vrienden langs. Manuel gaf mij een drankje en ik ging out. De volgende dag werd ik wakker op de bank met ontzettend veel pijn tussen mijn benen. Achteraf bleek dat hij GHB in mijn drinken had gedaan en dat ik verkracht was door vier van zijn vrienden..."

Daar bleef het niet bij voor Maaike. ?Manuel wilde dat ik voor hem ging 'werken'. Ik kon niet meer terug. Hij zei dat als ik niet deed wat hij wilde, hij mijn moeder iets ergs zou aandoen. Dat mijn vader weg was uit mijn leven was al erg genoeg... Maar ook mijn moeder? Dat zou ik echt niet aankunnen!?

Achter de ramen
Binnen een maand had ik een vaste plek in Utrecht. Ik kreeg wat lingeriesetjes en andere uitdagende kleding die ik aan kon doen terwijl ik achter de ramen stond. De ene dag maakte ik veel geld, de andere dag bijna niets. Manuel sloeg me wanneer ik in zijn ogen niet genoeg geld had gemaakt. Met mijn moeder had ik op dat moment helemaal geen contact meer. Ze was helemaal verward en dacht dat ik bij een vriendin woonde. Na een halfjaar kwam ze de moeder van die vriendin tegen en kwam er toen achter dat ik daar helemaal niet woonde en hoorde van haar dat ik aan de drugs zat. Ze startte een zoektocht naar mij."


Mama's hulp
Via via kwam de moeder van Maaike te weten wat er met haar dochter aan de hand was. ?Ik ben zo blij dat ze de zoektocht naar mij nooit heeft opgegeven. Na een tijd zoeken had mijn moeder me eindelijk gevonden. Ik was op dat moment aan het werk en ik schaamde me natuurlijk kapot toen ze mij zo zag. We moesten de ontsnapping natuurlijk goed aanpakken, anders zou Manuel achter ons aankomen."

Een dag later stond haar moeder klaar met een auto, zodat Maaike daarin kon springen. "En het lukte! Ik was zo blij dat ik weer bij mijn moeder was, maar ik wist ook dat Manuel mij nog wel zou gaan zoeken. We zijn binnen no time met het hele gezin naar een andere stad verhuisd. Zo kwam hij er niet achter waar ik was. Ik zat een lange tijd onder de drugs. Ik ging negen maanden naar Afrika om daar af te kicken en weer de oude Maaike te worden. Ik heb aangifte gedaan tegen Manuel en hij heeft inmiddels vijf jaar vastgezeten. Ik hoorde dat hij inmiddels weer vrij is, maar gelukkig heb ik hem nooit meer gezien..."
Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Er zijn 8 reacties

Om te kunnen reageren moet je eerst

 • marilyn

  Marilyn: Wat een gruwelijke geschiedenis! Je zou bijna denken dat je het scenario van een dramatische thrillerproduktie aan het lezen bent... Zo bizar... Godzijdank, net als in een film, met een redelijk goede afloop. Compliment Maaike, voor het feit dat je het leven , op jouw manier, weer zo goed opgepakt hebt!

 • MidnightSun

  wat een heftig en bizar verhaal.
  wat ik wel vreemd vind is dat de moeder in dit verhaal er vanuit ging dat ze bij die vriendin woonde en geen contact maakte..
  Als moeder vertrouw je het dan toch al niet? o.o

 • Marriee

  Wat een vreselijk verhaal. Ik hoop voor je dat alles nu weer de goede kant op gaat!
  Het verhaal van Echte Mannen en het vervolg daarvan schijnen verzonnen te zijn.

 • Theresa

  Echte mannen eten geen kaas' was een heel ander verhaal; haar vader was niet overleden, ze wou het in eerste instantie zelf en die gozer heeft nooit vast gezeten en zij ging ergens naar een land in Azië.

  Heftig verhaal trouwens! echt zo sneu zulke jongen.
  Hopelijk is ze de oude Maaike weer geworden!

 • Karin

  @Siiel: dat heb ik niet gelezen, maar dat zal er ongetwijfeld op lijken. Het verschil is alleen dat wij dit verhaal van een betrouwbare bron hebben die dit (helaas) echt heeft meegemaakt en graag haar verhaal wilde vertellen aan Ze.nl.

 • Ammee

  Heftig meid. Ik ben blij voor je dat je uit dat wereldje bent. Zo te bedenken dat er nog vele anderen in zo'n situatie zitten, vreselijk..

 • Nis

  Wow wat heftig zeg! bizar! Ben ook blij dat je je leven weer een beetje op hebt kunnen pakken.. wat moet dat een vreselijke tijd zijn geweest!

 • SuzannaTM

  Wat erg zeg! Ik ben blij dat je toch je leven weer een beetje hebt kunnen oppakken!

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen