Lifestyle / Psyche & spiritualiteit
Psyche & spiritualiteit

Druktemakers, wij vrouwen

Reageer 0
Denken, knagen, malen; mijn gedachtes zijn vaak nogal een zooitje. Er kan niks uit, alleen maar bij. En zo wordt het een hoopje bij elkaar. Ik maak niet alleen mezelf maar ook the boyfriend er vaak genoeg gek mee! Herkenbaar?

Veel vrouwen hebben er schijnbaar last van. Ik zie het ook binnen mijn eigen vriendinnenkring; druk maken en onzekere gedachtes over van alles en nog wat blijven bij hen terugkeren. Dat terwijl ik ieder toch stuk voor stuk krachtig en bewust vind overkomen.

Oorzaak
Geen idee waar dit door komt. Maar is het niet zo dat vrouwen over het algemeen moeilijker 'nee' zeggen, perfectionistisch zijn, meerdere dingen tegelijk doen (waardoor stress), vaak twijfelen en zichzelf vooral niet willen laten kennen? Tel daarbij ook nog eens op dat vrouwen nu eenmaal gevoeliger zijn voor prikkels en tadaaa... daar heb je het!

Er zijn zelfs trainingen die er voor zorgen dat vrouwen de balans weer terug vinden in hun state of mind. Ook zag ik een gezegde op Twitter voorbijkomen: ?Vrouwen maken zich druk over dingen die mannen vergeten. Mannen maken zich druk over dingen die vrouwen onthouden.? Klopt naar mijn weten als een bus! Want wij vrouwen onthouden alles? En de mannen, die vergeten meestal een hoop.


Vrouwen versus mannen
Mannen snappen vaak niet waarom vrouwen zoveel denken en zichzelf zo druk maken. Het is natuurlijk per vrouw verschillend, maar de wetenschap toont wel zaken aan om over na te denken. Zo communiceren vrouwen heel bewust (met emoties) en letten daarbij ook op de lichaamstaal van de ander. Hierdoor kunnen vrouwen signalen zoals een bepaalde uitdrukking op het gezicht opmerken, maar waarbij de man geen idee heeft dat hij zo overkomt. Doordat bij vrouwen de twee hersenhelften samenwerken is niet alleen het gesproken woord van belang, maar alles wat (in)direct met communicatie te maken heeft.

Mannen gebruiken tijdens het communiceren maar één hersenhelft, waardoor ze bijvoorbeeld minder woorden gebruiken om zich uit te drukken en ze veel meer gericht op actie zijn. Bij problemen zijn mannen op zoek naar oplossingen terwijl vrouwen er over willen praten en graag gevoelens willen delen. Mannen gebruiken één hersenhelft om het probleem te analyseren en gebruiken daarbij niet de andere helft, die de communicatie verzorgt. Hierdoor kunnen ze dus minder goed praten en luisteren. Iets wat vrouwen daarentegen wél goed kunnen, want zij gebruiken beide hersenhelften op hetzelfde moment. Volg je het nog?

Het zijn misschien geen verklaringen voor de twistende gedachtes die vrouwen vaak hebben en mannen niet. Maar laten we van elkaar leren; mannen af en toe iets meer gevoel erin gooien en vrouwen soms de boel wat meer de boel laten. Als de hersenhelften daar tenminste toestemming voor verlenen. Één ding is zeker, mijn lover wordt soms knettergek van zijn druk makende vriendinnetje. Daarom gaf ?ie me onderstaande afbeelding cadeau.

 
Herken jij jezelf hierin? Kun jij ook nooit stoppen met nadenken over van alles en nog wat?
Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Er zijn 10 reacties

Om te kunnen reageren moet je eerst

 • Anoniem

  discount louboutin pump
  Cheap Louboutin Boots
  Discount Louboutin Boots
  Cheap Christian Louboutin Boots
  Discount Christian Louboutin Boots

 • Kim Kristine

  lol. Mijn vriend noemt mij de 'Koningin van de Zorgen'.

 • Puck

  Vermoeiend soms...en nu kan ik hier weer over piekeren.. ;)

 • Boterbloempje

  och gut.. ik kan mezelf ook vaak echt niet uitstaan! ik zou zo graag gewoon dingen willen kunnen afwimpelen en verder gaan met mijn leven, en idd het proberen op te lossen.. maar nee hoor ik moet weer zo nodig dagenlang piekeren, waardoor je chagrijnig en kortaf wordt :P je zou er toch een sik van krijgen :')

 • Yasmin

  Ik hoor het al; ik ben gelukkig niet de enige! :-)

 • joyceleigh

  zo herkenbaar en ik maak mezelf er helemaal gek mee!!

 • Jacqueline

  Oh, zo herkenbaar! als ik met iemand een discussie gehad heb, ga ik in mijn hoofd 't hele gesprek na en analyseer ik alles en bedenk ik me wat ik had kunnen zeggen.. Als er iets gebeurd wat spannend is maak ik me daar gigantisch druk om en dan is de mug binnen no time een olifant haha

  Soms wordt ik midden in de nacht wakker en ben ik klaar wakker en begint het gepieker gelijk, dan zou ik toch wel graag een uit knop of off modus willen haha

  Wat mij helpt is me concentreren op muziek, een boek of iets anders ''rustgevendst''

 • Karin

  Hier nog één...

 • Vera

  Heel erg herkenbaar...

 • Anni

  Ja, heel vervelend. Ik kan me ook dagenlang druk maken om iets kleins. Of nog heel lang na denken over iets wat iemand zei, en hoe ze dat precies bedoelde....

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen