Seks & relaties / Relaties
Relaties

Roos: 'Mijn vriend is achttien jaar ouder'

Reageer 0
Tuurlijk heb je weleens gezoend met een kerel die een paar jaar ouder was. Of bleek je scharrel achteraf vijf jaar jonger te zijn. Maar de 23-jarige Roos heeft al bijna vijf jaar een relatie met haar 41-jarige vriend. "Laatst vroeg iemand of ik gezellig aan het winkelen was met mijn vader."

Roos (23): "We hebben elkaar ruim vijf jaar geleden ontmoet op zijn toenmalige werkplek. Ik ging langs op het werk van een vriendin; hij was haar manager. Ik vond hem in het begin nogal overdreven. Hij had toen een vriendin en zat publiekelijk erotisch getinte opmerkingen te maken. Toen hij te ver ging heb ik hem luid en duidelijk te verstaan gegeven dat ik daar niet van gediend was en gevraagd wie hij wel niet dacht dat hij was. Ik was dus zeker niet meteen verliefd op hem en vond hem zelfs meer dan irritant."

"Nadat we met een groepje van zijn werk een drankje gingen doen, ging het iets beter en ontwikkelde zich van beide kanten aantrekkingskracht. Zo gingen we een paar keer - met een groep - wat drinken waarin er flink wat heen en weer werd geflirt. Het duurde nog wel wat maanden voordat we toegaven hieraan. Uiteindelijk op Koninginnedag konden we niet meer om onze gevoelens heen en kusten we."


De beginfase van de relatie was voor Roos en haar vriend niet altijd makkelijk. "We zagen elkaar wel, maar zaten allebei min of meer nog in een relatie. Van een echte relatie was geen sprake, sterker nog, dat leek absoluut onmogelijk. Natuurlijk vond ik hem heel erg leuk, maar zijn leeftijd was maar één van de praktische redenen dat ik ons nooit samen zag. Toch kon ik hem ook niet niét zien. We hadden het zo gezellig met zijn tweeën; we konden heel goed met elkaar praten. Eigenlijk was er toen al geen ontkennen aan. Toen onze relaties voorbij waren zagen wij elkaar maar bleven ook andere mensen ?zien?. Ongeveer drie maanden daarna besloten we toch om exclusief voor elkaar te kiezen."

Reacties
De reacties op hun relatie waren verschillend. "De meesten van mijn vriendinnen hadden al maanden, danwel jaren mijn gezeur aangehoord of ik wel of niet een relatie aan moest gaan met iemand die veel ouder was dan ik. Ik denk dat zij allemaal blij waren voor mij toen de kogel door de kerk was. Bij sommige vriendinnen moest er eerst nog wat vertrouwen gewonnen worden en heb ik onze relatie wel moeten uitleggen. Ze waren bang dat ik gekwetst zou worden, dat hij een rokkenjager was, in een midlifecrisis zat en meer van dat soort stereotypen."


"Mijn ouders waren wel verbaasd toen ik ze vertelde dat mijn nieuwe vriend achttien jaar ouder was dan ik, maar reageerden normaal toen ze hem ontmoetten. Met mijn moeder heb ik een goede band, ze heeft me wel gevraagd of ik er over na had gedacht wat de eventuele consequenties van mijn nieuwe relatie zouden kunnen zijn. Voor haar was het genoeg om te weten dat ik daarover na had gedacht en dat ik zo verliefd en gelukkig met hem was dat ik die consequenties voor lief neem. In mijn vriends omgeving was het een stuk normaler aangezien zijn vrienden niets anders gewend waren, dan hem met een jongere vriendin te zien. Nu is er niemand om ons heen die het onze relatie gek vindt. De meeste mensen vinden het plaatje wel kloppen wanneer ze ons samen zien."

Vreemden kunnen soms wel raar reageren. "In dronken buien vragen we mensen in de kroeg hoeveel leeftijd ze denken dat wij verschillen. Het antwoord varieert meestal van vijf tot tien jaar, dus veel rare reacties zijn er niet. Alhoewel, laatst liepen wij gearmd door een winkelstraat toen een Daklozenkrant-verkoper mij vroeg of ik gezellig aan het winkelen was met mijn vader. Gelukkig kan ik mijn vriend daar heel hard om uitlachen, waarop hij kon lachen als een boer met kiespijn. Ik ben hartstikke gelukkig met mijn vriend en ik kan me niet voorstellen dat onze relatie ooit stuk zou kunnen gaan."


Verschil
Maar merkt Roos nu ook daadwerkelijk iets van het leeftijdsverschil? "Natuurlijk merk ik dat soms. Als hij heel hard meezingt met muziek uit de jaren ?80 en als hij iets vertelt uit een tijd dat ik nog niet bestond kan dat soms niet leuk zijn. Soms vind ik het jammer dat hij al meer heeft meegemaakt dan ik; tijd die ik nooit meer in kan halen. Ik weet natuurlijk dat ik dat hem of mezelf niet kwalijk kan nemen en dat het iets is waar ik mee moet leren leven. Het helpt dat ik volwassener ben voor mijn leeftijd en hij zich jonger gedraagt voor zijn leeftijd. Dat zorgt ervoor dat we goed bij elkaar passen. Ik vind het vooral fijn dat ik nu iemand heb waar ik goed mee kan praten en waar ik alles aan kwijt kan, misschien heeft dat met leeftijd te maken?"

Toekomst
Wat betreft de toekomst voor Roos en haar vriend, kan ze daar af en toe wel over inzitten. "Aangezien ik nogal een piekeraar ben, denk ik vaak na over hoe het later moet; ik ben ook wel bang dat ik alleen overblijf. Maar de conclusie na deze gedachtes is eigenlijk altijd hetzelfde: ik ben zo gelukkig met hem dat ik dat risico met alle liefde neem."

Lees ook onze vorige real life verhalen.

Zou jij een relatie kunnen hebben met een oudere man?
Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Er zijn 11 reacties

Om te kunnen reageren moet je eerst

 • glitterxx

  ja dat kan ik..
  heb momenteel een vriend van 6 jaar ouder

 • bieke1963

  Vind dit heel tof :-) . Mijn man en ik schelen jawel 20jaar . Zijn 28 jaar samen waarvan 18 jaar gehuwd en hebben 2 prachtige dochters van 25 j en 22 j en wonen nog steeds thuis .Ik was 21j toen ik hem leerde kennen als mijn vriend en hij was er 41 geweest:-o)

 • marilyn

  Marilyn. Als de liefde serieus is, hoeft het leeftijdsverschil geen nadelige factor te zijn. Toch moet men rekening houden met de, al dan niet direkte gevolgen voor de toekomst (bv als men kiest voor kinderen). Voorlopig zeg ik: ga ervoor!

 • Anoniem

  Het is per gezin anders, dus hier kun je niet over oordelen. En het gebeurt altijd al. Mijn oma (ja mijn oma! ) is destijds getrouwd op haar 18de, haar man, mijn opa, ook heeeeel wat ouder! En je raadt het al: dol gelukkig met elkaar en ik heb zelfs mijn opa nog leren kennen! Een schat van een man, zoals een opa hoort te zijn! En bij mijn oma zie ik nog steeds dat het ware liefde was! Dus mensen niet te snel oordelen, het is niet iets van deze tijd.

 • Anoniem

  wij schelen 32 jaar. daar zal anoniempje hieronder dus met argusogen naar kijken. maar we zijn nu bijna 6 jaar samen, en hebben een dochter van 3.5 jaar!
  Hij heeft uit z'n vorige huwelijk een dochter en drie kleinzonen. zijn dochter is ouder dan ik ben, maar we vinden het beide totaal geen probleem, of eigenlijk wij alle drie niet. Ik kan super met zijn dochter en kleinkinderen overweg.
  en dat is het belangrijkste, wat anderen van ons vinden boeit ons totaal niet. kijk de andere kant dan uit, dan zie je het niet ;-)

 • Anoniem

  Nou een beetje onzin om te zeggen dat leeftijd niks uitmaakt en maar een getal is, het zegt iets over je ervaring in het leven en de levensfase waar je in zit, dus ook over de macht en kennis die je binnen een relatie kunt hebben. Toen ik Roos haar leeftijd had zat ik in hetzelfde schuitje, een relatie met iemand die bijna mijn vader had kunnen zijn. Voor mij is een leeftijdsverschil boven de 15 jaar iets waar ik met argusogen naar kijk. Nu 25 jaar later kan ik zeggen dat mijn relatie toen niet gelijkwaardig was, en alle relaties die ik daarna gezien heb met een dergelijk groot leeftijdverschil waren dat ook niet. De eerste moet ik nog tegenkomen. Ik ben blij dat ik op tijd in zag dat mijn relatie met mijn afhankelijkheid te maken had en het onbewust zoeken naar de veiligheid die een "vaderfiguur" biedt. Dat Roos haar vriend altijd jongere vriendinnen heeft en publiekelijk dingen tegen een jong volwassen vrouw zegt waar ze zich opgelaten bij voelt, tja ik weet het niet. En als het een gevalletje echte liefde is (van ziel tot ziel) dan zal Roos ook kunnen voelen dat hij ook op haar was gevallen als zij degene was die 18 jaar ouder was, dan wens ik ze veel geluk toe want daar gaat het uiteindelijk om in je leven.

 • Anoniem

  Mijn vriend is ook 13 jaar ouder. Ik ben 22, hij 35. We zijn nu 3 jaar samen en we zijn beide nog nooit zo gelukkig geweest. Wat betreft de kinderen: Hij zou het leuk vinden, van mij hoeft het (nog) niet, misschien wel helemaal nooit. Wij vinden onze relatie belangrijker dan het (kunnen) krijgen van kinderen. Nu speelt het bij ons ook mee dat dankzij een operatie bij hem, het niet zeker is of we uberhaupt wel kinderen kunnen krijgen. We gaan er niet van uit, maar mochten we er beide ooit toch klaar voor zijn en het zou lukken, dan is dat super. Anders hebben we gewoon elkaar, en dat is voor ons ook genoeg. Doe waar je je goed bij voelt! Iemand anders kan jou niet vertellen of jouw relatie wel of niet werkt.

 • MONIKI

  Ik ben in onze relatie diegene die 13 jaar ouder is dan mijn vriend..

  denk dat daar wel anders tegenaan gekeken wordt.
  Ik ben van mening dat je moet doen waar je je goed bij voelt, het is vaak de omgeving die er problemen van maakt of moeite mee heeft.
  Uit het verhaal lijkt het dat ze haar keus goed heeft overwogen....geniet ervan!

 • Anoniem

  Mijn man en ik schelen bijna 15 jaar
  Ik was 18, hij net geen 33 toen we elkaar ontmoetten
  Hij is nu 57, we hebben een dochter van 18 en een zoon van 17.
  Of een relatie wel of niet slaagt ligt aan de relatie en niet aan de leeftijd!
  Menigeen die ons toen voor gek verklaarde is al gescheiden!
  Wij zijn nog steeds gelukkig samen!
  Volg je hart en spreek uit wat je verwacht van de relatie in de toekomst, ook qua kinderen en zo.
  Gewoon duidelijk zijn...de rest is bijzaak en zij die het niet accepteren.....scheelt weer een kerstkaart!!!!! ;0)
  Ik wens jullie een hele mooie toekomst samen!!!!

 • Anoniem

  Geniet lekker van elkaar. Age is just a number! Mijn man is 12 jaar ouder en we zijn volgende week 10 jaar getrouwd. En wat betreft die verschillen, zie dat als iets leuks en nieuws ipv iets negatiefs, zo kunnen jullie beide van elkaar leren. Wij maken grapjes over dat soort dingen en lachen er smakelijk om. En zoals de dames hier onder aangeven hoe het met kinderen moet. Ik denk dat dat altijd een punt is om goed over na te denken. En het niet willen van kinderen is zeker niet leeftijd gebonden, ik ken voldoende twintigers die ook niet zo nodig hoeven. Niks is zeker in het leven en een jongere partner kan je die zekerheden ook niet geven. Dus volg je hart zou ik zeggen....

 • Dasha

  Dan ben je een tijdje samen en alles wordt normaal.. dan vraag je je af of dit alles is en je beslist om een kind te nemen, en dan gaat dat niet, want je vriend is dan bijvoorbeeld 46.. of nog ouder. Ik heb zelf ook een vriend die stuk ouder is dan ik.. hij heeft al kinderen. Ik wil er zelf geen op dit moment, maar in toekomst misschien wel en hij zegt nu al dat ie dat niet wilt..

  Hoe denk je over de kinderen dan?

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen