Lifestyle / Psyche & spiritualiteit
Psyche & spiritualiteit

'Multitasking geeft een goed gevoel'

Reageer 0
Verschillende dingen tegelijk doen, ook wel multitasking genoemd, is slecht voor je productiviteit. Toch blijven we het doen: uit gewoonte én omdat het een goed gevoel geeft. Dit is gebleken uit Amerikaans onderzoek.
 

De onderzoekers van Ohio State University lieten twintig studenten voor een periode van vier weken elke dag drie keer hun activiteiten noteren. Ook gaven ze aan waarom ze deze activiteiten aan het doen waren. Op deze manier wilden de onderzoekers erachter komen wat mensen motiveert om te multitasken.


Uit het onderzoek is gebleken dat multitasken vooral emotionele behoeftes bevredigt, ook als het nadenken en leren in de weg stond. Als de studenten bijvoorbeeld een studieboek lazen en ondertussen tv keken, voelden ze zich prettiger. Zelfs als er hierdoor eigenlijk weinig van het studeren terecht kwam.

"De studenten voelden zich niet tevreden omdat ze zo productief aan het studeren waren, maar omdat de tv het studeren leuker maakte. De combinatie van activiteiten zorgde voor een goed gevoel. Multitasken was voor veel studenten ook een gewoonte die lastig te doorbreken is", aldus leider van het onderzoek Zheng Wang.

Doe jij veel aan multitasking?
Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Er is 1 reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst

  • Ammee

    Ik doe te veel aan multitasken... Uiteindelijk ben ik door de war en weet ik niet meer wat ik nou ook alweer allemaal moest doen. Inderdaad erg moeilijk te doobreken dit patroon!

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen