Seks & relaties / Single & daten
Single & daten

De ideale man bestaat (niet)

Reageer 0
De ideale man. Als ik aan vriendin C. om de perfecte samenstelling vraag, lepelt ze zonder problemen een hele wishlist op, terwijl ze dromerig in het niets kijkt. Als ze klaar is zegt ze steevast: "Wie zou deze man nu niet willen?"

Als het op de ideale man aankomt zou je denken dat elke vrouw ongeveer dezelfde wishlist heeft. Die wensenlijst is er natuurlijk wel, maar de ?moet goed in sport zijn'-man van C. is niet per se mijn droomman.

Bier en tranen
Er wordt genoeg onderzoek gedaan naar het fenomeen ?de ideale man?. De ideale man anno 2012 blijkt van het vleesetende, kortharige soort. Niet al te trendy, vrij emotioneel (lees: hij moet huilen bij romantische films) en bierdrinkend. Tenminste, als we het onderzoek van het kledingmerk Austin Reed mogen geloven.


Zeven types
Volgens Henk Noort, schrijver van het boek Vrouwen willen maar een ding? zijn er zeven verschillende type vrouwen. De één vindt zijn uiterlijke verzorging het belangrijkst, de ander verwacht een hoog EQ. Of allebei. De types lopen uiteen van zorgeloze levensgenietster tot schoonheidskoningin.

Ideaal?!
Allemaal leuk en aardig, maar wat moeten we nu met dat dromen over de ideale man? Als je single bent, is het dan dom om over de ideale man na te denken? Wordt een voor de lol gemaakte wishlist dan niet stiekem een eisenpakket? Het is natuurlijk handig om te weten wat je wilt, maar de vraag is: bestaat de goede vent wel?


Knap? Ach?  
Ook kwam Noort met een opvallende conclusie. Hij ontdekte dat vrouwen niet zozeer een feitelijk knappe man ?nodig? hebben. In het digitale magazine Clou vertelt hij: ?Mijn hypothese is dat vrouwen niet tevreden zijn doordat ze zo?n knappe man hebben. Ze maken hun partner mooier als ze tevreden zijn over de relatie die ze met hem hebben.?

Dat is nog eens goed nieuws. Wat nou je lijstje afwerken? De sleutel is: genieten van de relatie die je (straks) hebt. En eigenlijk weten we dit allemaal diep in ons hart ook. Heerlijk idee, toch? In potentie kan dus elke man je ideale man zijn...

Bestaat jouw ideale man?
Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Er zijn 6 reacties

Om te kunnen reageren moet je eerst

 • Suus

  Zo mag ik het horen Kirby! :-)

 • Kirby Harten

  Perfect bestaat wel. Het is maar net wat je onder perfect verstaat.
  Wat de een als perfecte man ziet, kan ik als imperfecte man zien.
  Ik zeg ook altijd, de dingen die minder leuk zijn aan mijn vriend, maken hem wel wie hij is, en dat maakt dan weer dat ik hem geweldig vind en dus ook perfect.
  Perfectie is zo een leuk woord, doordat iedereen het anders invult.

 • senseo

  De perfecte mens bestaat niet!
  Net zo min als de perfecte site!
  Word er nog aan gewerkt of ik wel of niet kan inloggen?
  Ben nu toch echt geduldig geweest, of niet dan? :$

 • Karin

  He dames, wat raar. Ik heb 'm zelf een keer ingevuld om te kijken of 'ie het doet, maar je zou denken dat dat geen effect moet hebben..

 • prrrr

  ik kan ook geen test maken :(

 • Aap

  haha, ik wou de test invullen, maar er stond dat ik 'm al gevuld had!
  Sund! was wel benieuwd naar mijn 'ideale' man;)

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen