Lifestyle / Media
Media

Interview: Sabrina Starke

Reageer 0
Het derde album van Sabrina Starke - Outside the box - is op alle gebieden een compleet nieuwe fase van haar carrière. Ze is met een nieuw label gaan werken en heeft volop geëxperimenteerd met diverse sounds. Ze.nl sprak met haar!

Het nieuwe album dat sinds 1 juni in de winkels ligt, klinkt door de nieuw ontdekte kwaliteiten van de 32-jarige zangeres supervolwassen, verfrissend en dansbaar. "Een album is voor mij een weerspiegeling van de periode of fase waarin ik mezelf bevind", zegt Sabrina. "Mijn persoonlijke ervaringen, gevoelens, visies, meningen en standpunten hoor je terug op elk album." Voor Ze.nl legt Sabrina uit waar de nummers op haar nieuwste album over gaan.

All in Line
Sabrina: "De entertainmentwereld kan een soort lopende band-fabriek zijn. Ze staan niet echt open voor iets totaal anders. Ze zoeken het liefst naar een vervanging van iets waarvan ze zeker weten dat lukt of succesvol is. Daarentegen heeft iedere artiest wel iets unieks. Bij mij is dat mijn stem. De muziek die ik maak kan natuurlijk wel op iets lijken, maar het is onmogelijk om precies te zijn als wie dan ook."


Backseat Driver
"Dit nummer gaat over betweters. Zelf ben ik juist helemaal geen betweter. Ik luister liever naar de meningen van anderen en ben niet zo iemand die daar dan weer een mening over moet hebben. Ik vind het fijn wanneer iemand met goed onderbouwde kritiek naar me toe komt, zodat ik daar weer iets mee kan doen. Ik denk alleen dat er niemand kritischer is dan ikzelf."

Toss Me a Dream
"Toss Me a Dream gaat over het geloven in jezelf, en daarmee kunnen bereiken wat je wilt. Ik vind mezelf wel een sterke vrouw. Al wil dat niet zeggen dat ik totaal geen onzekerheden heb of dat ik de wereld aankan. Ik heb ook mijn twijfels en soms weet ik het ook even niet meer, maar ik voel me wel zeker in wat ik voor mezelf wil en welke keuzes ik daarvoor moet maken."


Settle Down
"Ik wil dat mensen hun eigen gedachten bij dit nummer hebben. Ik kan heel uitgebreid zijn over de betekenis van de song, maar ik wil niet alles bloot geven. Het enige wat ik erover kan zeggen is dat het een romantisch nummer is. Zelf vind ik het heel romantisch als iemand attent is. Dat er bijvoorbeeld heerlijk voor me gekookt is na een lange dag werken of dat er wordt gevraagd hoe het met me gaat, enzovoorts. Gewoon simpele, kleine dingetjes. Dat is voor mij romantiek."

I Cry
"I Cry is eigenlijk een grap, een soort klaaglied rondom Murphy?s Law, het gevoel dat alles fout gaat. Ik ben iemand die goed nadenkt over de keuzes die ik maak. Naderhand kijk ik vaak terug of het een goede keuze was en hoe het beter had gekund. Tijdens mijn werk moet ik constant keuzes maken, bijvoorbeeld of ik ergens wil optreden. Ik wil gewoon dingen doen die bij me passen en die goed voelen. Hoe verder je komt, hoe meer je dingen ervaart en hoe beter je weet wat goed voor je is.?


Simplest Way
"Simplest Way is een uitgesproken lovesong. Liefde is het belangrijkste wat er is. Volgens mij kun je geen mens zijn zonder liefde in de wereld of in je hart. Liefde is voor mij één van de belangrijkste en mooiste dingen in dit leven.?

This Time Around
"Mijn werk als jongerenwerker heb ik opgegeven voor het onzekere bestaan van popartieste. Het was mijn droom en ik wist dat het mogelijk was om van de muziek mijn carrière te maken. Ik ben er gewoon honderd procent voor gegaan, en ik ben blij dat mijn droom is uitgekomen. Mijn leven is hierdoor totaal veranderd. Het leven in de muziekbusiness is heel divers. Het ene moment ben je bezig met het schrijfproces, het andere moment doe je weer shows en weer een ander moment ben je bezig met een project waarvoor je bent gevraagd."


 
Say Whatcha Wanna
"In het vrij voelen en in het uiten van mezelf on stage heb ik moeten groeien. Als je het pas doet, durf je nog niet alles. Nu, na mijn derde album en na de vele shows die ik heb gedaan, voel ik me een heel stuk relaxter op het podium. Daar gaat Say Whatcha Wanna over, om je vrij te voelen in wat je doet. Performen is voor mij nog steeds best eng en ik wil het zo goed mogelijk doen. Gelukkig heb ik alleen nog maar gezonde zenuwen voor een optreden. Kriebels in mijn buik van de spanning."

Misunderstood
"Misunderstood is een tribute aan Nina Simone. Zij is voor mij een groot voorbeeld, als artiest, als performer en als mens. Ze was heel to the point in alles wat ze deed, ze wist heel goed wat ze wilde en muzikaal was ze gewoon een meester."

Over wat Sabrina in de toekomst wil bereiken, kan ze duidelijk zijn. "Ik hoop dat ik over vijf jaar meer albums heb uitgebracht en op internationaal gebied behoorlijk naam heb gemaakt. Ook hoop ik te mogen schrijven en produceren voor andere artiesten. Als ik onverhoopt moet stoppen als artiest, dan zou ik graag de zakelijke kant van de muziek in willen gaan. Het management, de PR of de marketing bijvoorbeeld. Maar voorlopig gaan we daar niet vanuit!"

Voor meer info over Sabrina Starke kun je op haar website kijken. Haar nieuwe album Outside the Box is hier te koop!
Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Er zijn 2 reacties

Om te kunnen reageren moet je eerst

  • Anoniem

    2012 spring new red high-heeled bride wedding shoes fashion red - $20.00 :

  • fashionableeightees

    Vergeet het NSJ around town niet!:)

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen