Seks & relaties / Single & daten
Single & daten

Werkeloosheid is de grootste afknapper

Reageer 0
Slechte adem of scheve tanden een grote afknapper? Sinds de economische crisis niet meer! Driekwart van ons is namelijk niet geïnteresseerd in een vent zonder baan. En dat is niet alleen omwille van het geld. 
 
Uit de enquête van de Britse datingsite Just Lunch blijkt dat 33% weigert om een man zonder werk als potentiële partner te beschouwen. Deze groep dames zou zich vooral zorgen maken over het geld op de bankrekening. 
 
De overige 43% overweegt alleen een werkeloze man te daten als hij het vinden van een baan als prioriteit ziet in de nabije toekomst. Zij hechten namelijk meer belang aan een man die maatschappelijk betrokken is. Voor 21% van de dames maakt het niets uit of haar toekomstige vent een carrière nastreeft of niet, zo meldt Daily Mail.
 

Mannen lijken op hun beurt minder moeite te hebben met een werkeloze vrouw. Bijna de helft van hen zou best willen daten met een vrouw zonder baan. Maar volgens Irene LaCota, woordvoerster van Just Lunch, heeft het een reden waarom mannen niet veel geven om de carrière van een vrouw: ?Zij vinden de baan van een vrouw niet echt belangrijk. Zij zien zichzelf als de kostwinnaar.?
 
Dit is ook de reden waarom het moeilijk is voor werkeloze mannen om aan de vrouw te komen. ?De stereotype gedachten van vrouwen gelden nog steeds: een man moet de broodwinner zijn?, aldus Irene LaCota.
 
Zou jij nu (in tijden van crisis) willen daten met een werkeloze man?
Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Er zijn 4 reacties

Om te kunnen reageren moet je eerst

 • Lelle

  Ik snap de reactie van kijk naar de man en niet naar het geld maar uiteindelijk draait het niet om het geld. Ik heb bijna anderhalf jaar een relatie gehad met een jongen die werkeloos was. Dat hij op mijn zak teerde en van alles wilde doen van mijn geld was tot daar aan toe. Maar het was heel frustrerend dat als ik naar school of werk ging hij in bed lag, en daar nog steeds lag als ik thuis kwam. En hij had ook weinig te vertellen want kwam bijna nooit de deur uit. Nee, doe mij maar een man die gewoon werkt!

 • Anoniem

  Belachelijk zeg!! of je er aan kan doen dat je geen baan hebt!!!!....Je kijkt naar een man die je leuk vind niet naar het geld!!!....

 • Manon

  ik ben het er ook mee eens!

 • Tessaapp

  Ik ben het er mee eens. Ik zou een vriend van mij best nog wel eens leuk kunnen gaan vinden, maar de wetenschap dat hij alleen maar thuis zit en gewoon NIKS doet vind ik echt een afknapper. Hij heeft niet eens een VMBO diploma!

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen