Lifestyle / Reizen
Reizen

Helse vakanties

Reageer 0
Vakanties horen altijd leuk, gezellig en geweldig te zijn. En meestal zijn ze dat ook. Wat kan er tenslotte misgaan met zon, zee, strand en je lief? Genoeg... zo blijkt. Drie leZeressen vertellen!

Op één of andere manier ligt er toch altijd een soort druk op vakanties, net als op feestdagen. Het hoort vooral Heel Erg Leuk te zijn. En daardoor kan het soms ook anders uitpakken dan je denkt. Maar niet alleen zwembaden zonder water of appartementen die nog in de steigers staan kunnen je vakantie verpesten. Vaak zijn het ook de mensen met wie je gaat die je vakantie iets minder rooskleurig kunnen maken dan je van tevoren had gedacht?


Helaas was voor Miriam (24) haar vakantie naar Italië een aantal jaar geleden een ramp. Eigenlijk was het gewoon een regelrechte hel, omdat ze met haar ex op vakantie moest? ?Mijn ex en ik zaten in dezelfde vriendengroep. We hadden met de hele groep een leuke feestvakantie naar Italië geboekt. Alleen was het - nadat we geboekt hadden - op een gegeven moment uitgegaan. Ik heb werkelijk waar nog nooit zó?n rotvakantie gehad. Ik was echt ziek van liefdesverdriet, wilde op dat moment nog zó graag met hem zijn. Maar meneer negeerde me heel de week door een ruzietje aan het begin van de vakantie en stond doodleuk voor mijn neus met anderen te flirten. Later in die week hoorde ik ook nog dat hij al een soort van nieuwe vriendin had. Ik voelde me heel de vakantie ongelooflijk rot, en heb geen moment echt kunnen genieten. Stipt op nummer één mijn ergste vakantie ooit.?


Maar niet alleen mannen kunnen je vakantie ?verpesten?, ook vakanties met vriendinnen kunnen een ramp worden. Wie heeft er eigenlijk niet vroeger vriendinnendrama?s gehad op vakantie? Zo ook Inge (26). ?Ik was met een vriendin op feestvakantie gegaan naar zo?n foute badplaats. Maar eigenlijk kende ik haar nog niet zo heel goed. Achteraf niet echt een verstandige keuze geweest? Ze zat constant met haar vriendje aan de telefoon en had nooit zin om uit te gaan. Waarom waren we daar dan? We hadden blijkbaar allebei hele andere verwachtingen van de vakantie. Halverwege kregen we knetterende ruzie en ben ik alleen nog maar met mensen omgegaan die ik daar had ontmoet. Zij bleef elke avond in het appartement hangen. We hebben elkaar na die vakantie nooit meer gesproken??


Daarbij is een vakantie niet altijd even ontspannend, het reizen en in een onbekend land vertoeven met een vreemde taal kan ook stress opleveren. Bovendien is het voor sommige mensen de eerste dag altijd even wennen en acclimatiseren en zijn ze niet direct helemaal Zen. Karin (27) kan hier over meepraten. ?Ik heb altijd standaard de eerste dag van de vakantie een rotgevoel en heb daardoor ook altijd ruzie. Ik kan blijkbaar niet zo goed tegen verandering en daardoor vind ik het de eerste dag nooit zo leuk. Ook voel ik me nooit erg fijn; ik voel me op dat moment net een witte zeekoe tussen al die zongebruinde mensen en blijkbaar reageer ik dat op anderen af. Gelukkig ben ik de rest van de vakantie altijd best leuk en gezellig??

Wij wensen alle lieve Ze?s een hele fijne vakantie toe..!
Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Er is 1 reactie

Om te kunnen reageren moet je eerst

  • Anoniem

    Pff kan er over meepraten zeg! Een aantal jaar geleden ben ik met familieleden op vakantie gegaan. Helaas wilden zij alleen maar zuipen en bij het zwembad liggen, terwijl we zoveel konden zien en de boulevard was zo mooi! Na veel gescheld zijn we 1 keer met z'n allen op zo'n soort jeepsafari gegaan en een middagje naar een andere stad. Zelfs oud en nieuw waren we in het hotel.. Nee ik ben een avonturier nooit meer met familie op vakantie!

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen