Beauty / Lichaam
Lichaam

Gorillabenen

Reageer 0
Er zijn veel zaken waar ik absoluut de ballen van begrijp: astrofysica, scientology en credit/debet om er een paar te noemen. Eén ding is echter onbegrijpelijk én onverklaarbaar. Waarom scheren vrouwen hun bovenbenen niet? 
 
Terwijl ik naar de harige bovenbenen van mijn 25-jarige buurvrouw kijk, bedenk ik me dat deze vrouw te lang in haar middelbare schoolperiode is blijven hangen. Wie herinnert zich deze tijd immers niet? Je witte lievelingsbroek is opeens naar de mallemoer dankzij ?iets met eitjes en hormonen ofzo? en je ontdekt haren op plekken die het zonlicht nooit zullen zien. Het eerste scheermeisje gaat in gebruik en zonder te weten wat een ?brazilian? is, probeer je met een paar bewegingen terug te keren naar het meisje dat je ooit was: Haarloos.


Scheerschuim overload
Maar helaas, het lijkt alleen maar sneller terug te groeien en je staat inmiddels dagelijks met je armen omhoog en scheerschuim in de aanslag. Wat een nachtmerrie. Dus wanneer je moeder zegt dat je je bovenbenen met rust moet laten, luister je direct. Scheelt immers weer wat scheerschuim, toch? En dat is ook prima als je 16 jaar bent. De haren op je benen zijn nog te tellen en de hormonen van de jongetjes in je klas schreeuwen toch maar om één ding. 

Half werk
Maar dan ben je middelbaar scholier 'af' en wordt het toch tijd om nog een keer naar je benen te kijken. Want alhoewel de haartjes op je bovenbenen ? meestal ? nog steeds blond zijn, is het niet bepaald sexy om halfgeschoren benen te zien onder een extreem kort rokje. Laat staan wanneer je in bikini laveloos onder de brandende zon ligt. Het benadrukt immers nog eens extra dat je te lui bent om de bovenhelft mee te nemen. En dat is toch raar. Je scheert je oksels immers ook niet voor de helft en alhoewel dit down under misschien wel het geval is, ontstaat hier toch een heel ander streepjeseffect.
 
 
Harige Herma's
Dus ondanks de ?kloterigheid? van het scheren van zo ongeveer elke haartje op je lichaam. Zeg ik toch: Doen!. Je vriend zie je immers ook liever zonder grasmat op zijn rug. Laten we eerlijk zijn. Lichaamshaar is sowieso maar in beperkte mate wenselijk, alleen trekken we als vrouw altijd aan het kortste einde. Snor-, borst- en okselhaar is immers voor geen enkele vrouw weggelegd en persoonlijk vind ik dat je voor iedereen boven de twintig ook het woord ?beenhaar? kunt toevoegen. Alle harigen onder ons stel ik daarom voor om eens het scheermesje ? of voor de gevoelloze zielen: hars ? te pakken en al dat beenhaar weg te halen. Ondanks het verlies van je ?warme wolletje? zul je ontdekken dat een panty stukken fijner zit zonder stekende haartjes en je er nooit verleidelijk uit zult zien in netkousen. Een tip van de mannen: vergeet niet je knieholtes mee te nemen. 

Lees ook de vorige columns van Jerney!
________________________________________________________________________________________

Jerney van Poorten - een 25-jarige in ontkenning - heeft een ?overdose? aan fantasie, een boel sarcasme en een afkeer voor mensen die altijd drie zoenen moeten geven.

Wekelijks schrijft ze op haar blog http://schrijftaal.blogspot.com over alles wat in haar ogen bijzonder interessant is. Zoals George Clooney of ruziën in bed. De columns zijn niet politiek correct, maar gelukkig ook nooit politiek: "Want dat is voor oude mannetjes met hangbillen", aldus Jerney.
Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Er zijn 29 reacties

Om te kunnen reageren moet je eerst

 • Marceline

  Zelfs als je scholier bent, word je eropaan gekeken als je je bovenbenen niet scheert en je ziet het. Ik heb namelijk bruine haartjes. Het is gewoon zo'n werk.... En meisjes van 16 dragen ook wel een korte rokjes, hoor!!

 • Anoniem

  Ik epileer mn armen, maar ik blijf van mijn bovenbenen af. Iedereen moet maar doen waar hij zich goed bij voelt, ik ben het helemaal eens met anoniem (hahahahah gorrilabrein, made my day :D )

 • Busted

  Het is mijn eigen keuze om me niet te scheren. Er is niks mis mee. Het is gewoon de natuur. Of om in de stemming van het artikel te blijven: We stammen af van de mensaap dus laat het lekker groeien!
  Mocht een van jullie me ooit tegen komen: I will be prancing around in my shortshorts! :D even onrelated Lady Gaga heeft knal groen okselhaar, hoe awesome is dat!

 • Anoniem

  Wat zou het een mooie werled zijn wanneer mensen zich eens minder druk zouden maken over de haartjes op andermans lijf en iets aan dat gorillabrein van zichzelf te doen.

 • CurlyGirly

  De boven-benen-scheren issue snap ik nog steeds niet.
  Ik heb hele lichte, niet zichtbare haartjes en kan me niet voorstellen dat het een must is om dat te scheren.
  Mijn onderbenen, downunder en oksels vind ik voldoende.
  Op mijn armen heb ik ook gewoon blonde haartjes.
  Die haartjes zullen dus ook nooit een scheermesje zien.
  Maar de 3 bekendste plekken, vind ik wel belangrijk om geregeld te onderhouden.

  Edit:
  Het eerste plaatje zijn de harige benen van een man.
  Ik denk dat de benen van een vrouw, er wat minder erg behaard aan toe is.

 • Marlijne88

  Hmm.. Inmiddels 24 en nog steeds spierwitte haartjes als dons op mijn bovenbenen. No way dat ik deze ga scheren! Sonde..

 • SuzannaTM

  @Anoniem zullen we ruilen? Dan weet je hoe een vrouw zicht voelt na een bevalling.

 • kutlucht

  Een echte feminist staat als ze pist!

 • Cheyennex

  Serieus een heel artikel over één mening van een schrijfstertje? Dit vind ik echt een slecht artikel, sorry hoor. Ik scheer mijn bovenbenen, niet omdat het zo hard nodig is, maar omdat ik het lekker zacht vind. Maar als mensen zich al gaan ergeren aan een paar korte lichte haartjes bij anderen... Dan kunnen we ook wel van vrouwen gaan verwachten dat ze die donshaartjes op hun rug en armen gaan scheren. En een argument als: 'We scheren onze oksels toch ook niet half?' is een slecht argument. Als alle vrouwen dan zo ver zijn dat ze hun hele benen gaan scheren, dan kunnen we ook wel gaan zeggen: 'Je gaat toch niet de helft van je lichaam scheren? Je scheert je benen toch ook niet voor de helft? Gewoon al die korte donshaartjes van je rug, je buik, je armen en je gezicht scheren. Zo veel moeite is het toch niet?' Wat een slecht artikel. En dit is even voor alle vrouwen die denken dat je van scheren meer of donkerder haar krijgt: Dat is onzin. Het lijkt alleen meer omdat je het stukje afgesleten (door het afslijten wordt het dunner waardoor het korter lijkt) haar eraf, waardoor er weer een nieuw dik stuk aangroeit, maar na een tijdje niet scheren wordt het weer even dun.

 • Matrone

  Ik heb mijn benen nog nooit geschoren. Op mijn onderbenen zijn nauwelijks zichtbare haren en op mijn bovenbenen heb ik nooit haar gehad. Misschien worden jullie zo harig door al dat ge-scheer.
  Gewoon niet mee beginnen, denk ik.

 • blokkie1980

  hahaha ik moest nog het hardste lachen om de opmerking: "Dus wanneer je moeder zegt dat je je bovenbenen met rust moet laten, luister je direct"
  dat deed ik namelijk ook, maar waarom? mijn moeder zei dat als je je bovenbenen ging scheren er daar een soort "wildgroei" zou ontstaan. Niet per se veel meer haar, maar wel haar dat alle richtingen opgroeit.

  maar het is idd een raar gezicht als je alleen de onderste helft doet. al moet ik zeggen dat de bovenbenen alleen meegeharst worden en zelden geschoren, want groeit gewoon niet zo hard idd!

 • PEM

  Amehoela! Ik blijf bezig, nee hoor lekker laten zitten die haren op je bovenbenen.

 • fridafrida

  sommige mensen hebben het inderdaad niet nodig, maar 1 van mijn vrienden heeft
  ontzettend lange haren op haar benen. Ook al zijn ze dan blond, iedereen
  heeft het erover het ziet er echt niet uit. zelf wil ze ze niet scheren maar ik vind het
  echt wel een vies gezicht bij een vrouw

 • Jerney

  Hoi iedereen,
  Wow. Wat een reacties! Heel leuk om iedereen z'n mening te lezen. Laat ik ook even voor enkelen duidelijk maken dat ik hier op een vrij ironische/sarcastische wijze mijn mening schrijf, je deze absoluut niet te zwaar moet nemen en ik zeker niemand mijn mening opleg. Maar ik vind de uiteenlopende reacties fantastisch! Mijn beste vriendin stond me stomverbaasd aan te kijken toen ik vertelde over deze column en zei letterlijk: "Hoe bedoel je, je bovenbenen scheren? Daar heb ik zelfs nog nooit over nagedacht". Zo zie je maar, ieder zijn eigen "ding" :)
  Thanks for reading!

 • wndaaa

  Ik scheer mijn bovenbenen ook altijd, maar knieholtes? Misschien ligt het aan mij, maar daar groeit bij mij toch echt geen haar.

 • Tessaapp

  Lang leve blond beenhaar! haha. Mijn haartjes op mijn bovenbenen zijn van zich zelf zó kort dat je ze niet eens ziet..

 • Anoniem

  wat een onzin! waar houdt het op? laat iedereen het lekker zelf weten, in plaats van te doen alsof je gek en vies bent als je je bovenbenen overslaat.

 • Anoniem

  je bovenbenen scheren :s ? Wat is het volgende mijn armen? en het lijkt me nogal vies om stoppels op je bovenbenen te hebben.

 • Floor

  Hahaha totaal mee eens! Als ik op vakantie ben sta ik ook op de camping in zo'n piepklein douchehokje elke dag netjes heel mijn benen te scheren.
  Nu het toch van dat verrotte weer is, doe ik mijn bovenbenen ietsje minder vaak, want er is niemand die het ziet, maar zodra ik weet dat ze zichtbaar zijn ga ik flink in de weer met mijn scheermes. Nadeel van je bovenbenen niet scheren is ook dat je benen niet egaal bruin worden. Had namelijk in de tuin onlangs een paar keer gezond en toen waren alleen mijn onderbenen gedaan en toen had ik dus witte onderbenen en bruine bovenbenen en voeten! Omdat ik dus met het scheren van mijn onderbenen dat bruine laagje er elke keer afhaalde :'). LAME!

 • JoanieJ

  ik epileer gewoon alles :) scheelt een hoop tijd en gedoe.

 • Anoniem

  Leuk artikel en heel herkenbaar! Op de middelbare school schoor ik inderdaad ook alleen mijn onderbenen. Nu we een paar jaar verder zijn merk ik toch dat het wel een must is voor onder dat leuke korte broekje. Laatst zat ik in de auto met n rokje en merkte dat het weer 'die tijd van het jaar was'. Want in de winter kan het me de ballen schelen en doe ik meestal alleen snel mijn onderbenen, maar met mooi weer in aantocht koos ik toch voor het ellendige werk, alles eraf!

 • Anoniem

  Wel, ik scheer mijn bovenbenen niet. Ten eerste zijn de haartjes daar bijna niet zichtbaar, en tweede heb ik een heel gevoelige huid. Ik heb al genoeg problemen met alle andere zones, daar voeg ik mijn bovenbenen niet aan toe.

 • AmandavdMeer

  Ik scheer m'n bovenbenen juist niet omdat de haartjes dan zwart terug komen. Niets lelijker dan bovenbenen met zwarte stoppels. Doe mij dan toch liever wat kleine blonde haartjes ;-)

 • fashionableeightees

  Wat erg al die haren! Scheren maar!

 • nynke

  nou op de plekken waar de haartjes blond zijn daar scheer ik het niet, maar bij mijn bikinilijn wel. en ook aan de achterkant(erg lastig trouwens ;))

 • Anoniem

  Ik scheer mijn bovenbenen wel maar minder vaak dan mijn onderbenen. Waarom? de haren op bovenbenen groeien langzamer dan op de onderbenen en zijn minder goed zichtbaar. Ik moet er niet aan denken om alles te scheren om de 2 dagen pff..! En niemand die ziet dat je je bovenbenen 1 keer in de week doet in plaats van om de twee dagen..

 • Chantal

  Leuk artikel! Ik vroeg me ook al af wat in vredesnaam het nut was van je benen scheren als je je bovenbenen niet doet! Ik ben niet anders gewend. True, de haartjes op je bovenbenen zijn lichter en minder opvallend dan op je onderbenen, maar het is nog steeds zichtbaar en voelbaar!

 • Karin

  Ik ken ze wel...

 • DesireeMelanie

  Misschien ligt het aan mij en/of mijn omgeving, maar ik ken geen enkele vrouw met behaarde bovenbenen... Mijn beenbeharing stopt bij mijn knieën...

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen